Logo

ΗΠΑ: 91χρονη πουλούσε σύνεργα αυτοκτονίας !



 
 

exitKit_28-5-2011Έφοδο στο σπίτι της ηλικιωμένης που διέθετε σύνεργα αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου, πραγματοποίησε το FBI. (Δείτε το βίντεο)

Επί 11 ολόκληρες ώρες οι αστυνομικοί έψαχναν το σπίτι της Sharlotte Hydorn, 91 ετών, η οποία κατασκευάζει σετ ασφυξίας τα οποία ονομάζει "κουτιά εξόδου" (Suicide/Asphyxiation Exit Kits) και τα πωλεί έναντι $60, κατόπιν παραγγελίας.

Η ίδια υπερασπίζεται την επιχείρησή της και υποστηρίζει ότι το «προϊόν» της - που αποτελείται από ένα πλαστικό κάλυμμα που κλείνει γύρω από το λαιμό και σωληνώσεις που συνδέουν την κουκούλα με μια δεξαμενή ηλίου ή άλλου αδρανούς αερίου - απευθύνεται σε μοναχικά άτομα με ανίατες ασθένειες, που επιθυμούν να φύγουν από τη ζωή με αξιοπρέπεια.

Το FBI κατέσχεσε, κατά την έρευνα, είκοσι συσκευασίες της «συσκευής» που ήταν έτοιμες για να ταχυδρομηθούν στους «πελάτες».

Παρότι η «επιχείρηση», με έδρα την Καλιφόρνια, υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, τα φώτα της δημοσιότητας προσέλκυσε η πρόσφατη αυτοκτονία του 29χρονου Nick Klonski, ο οποίος έπασχε από χρόνια κατάθλιψη, στο Όρεγκον.

Μετά την αυτοκτονία του, στην πολιτεία απαγορεύθηκε η πώληση του σετ, ενώ οι νομοθέτες σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ μελετούν τρόπους για να καλύψουν το νομικό κενό στο οποίο λειτουργεί η 91χρονη.

Η υπόθεση του 29χρονου δεν πτόησε την Sharlotte Hydorn. Όπως λέει, απλά θα αναθεωρήσει την πολιτική της «να μην κάνει ερωτήσεις», ώστε να αποφύγει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις