Logo

Καταδίκη για Ευάγγελο Καλούση και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια



 
 


mpourmpoulia_1-12-2010Ένοχοι για δεύτερη φορά κρίθηκαν οι πρώην δικαστές Ευάγγελος Καλούσης και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για την εμπλοκή τους στο σκέλος εκείνο του παραδικαστικού κυκλώματος που αφορά την ευνοϊκή μεταχείριση, με το αζημίωτο, επιχειρηματιών με εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Μεταξύ των επιχειρηματιών που ευνοήθηκαν ήταν και ο Σωτήρης Κρητιικός με το κότερο του οποίου - με την επωνυμία SEA U-έκαναν κρουαζιέρες οι δύο πρώην δικαστικοί λειτουργοί.

Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, το οποίο έκρινε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, απάλλαξε τον επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικό κρίνοντας αφενός μεν ότι παρεγράφη το πλημμέλημα της δωροδοκίας αφετέρου δε, ότι δεν μετείχε στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που διέπραξε μόνη της η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια επενδύοντας, μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας AXON, σε αγορά μετοχών ποσά προερχόμενα από το χρηματισμό της.

Αντίθετα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της ενοχής των Ευάγγελου Καλούση και Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στέλνοντας και τους δύο στη φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές κάθειρξης που τους επέβαλλε για πράξεις σχετικές με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ( ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Ειδικότερα, επιβλήθηκαν καθείρξεις 12 ετών στον πρώην πρόεδρο πρωτοδικών Ευάγγελο Καλούση και 7 ετών στην πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, από 20 έτη και 2 μήνες και 12 ετη στα οποία είχαν καταδικαστεί, αντίστοιχα, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Όπως προκύπτει από την απόφαση, το Πενταμελές Εφετείο μείωσε σημαντικά τις πρωτόδικες ποινές. Αυτό συνέβη διότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απάλλαξε τους δύο καταδικασθέντες από επιμέρους πράξεις για τις οποίες είχαν κριθεί ένοχοι με την πρώτη απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας.

Επίσης, το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, που άρχισε να εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, απάλλαξε εκτός από το Σ. Κρητικό και τον δικηγόρο Αθήνας Σάκη Κεχαγιόγλου , τον επιχειρηματία Αντώνη Γεωργίου και τον πρώην σύζυγο της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια Θωμά Αμαριανό.

Οι απαλλαγέντες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχαν καταδικασθεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 6 ετών ο Σ. Κεχαγιόγλου και σε ποινές φυλάκισης από 4 έτη και 6 μήνες έως 2 έτη οι Σ.Κρητικός, Αντ. Γεωργίου και Θ. Αμαριανός.

Ακόμη, το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού επέβαλλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για πλημμελήματα στον επιχειρηματία Ευστράτιο Βαλυράκη.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια φέρεται να πήρε το 2001 μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να μην προφυλακίσει το Σ. Κρητικό σε υπόθεση θανατηφόρας έκρηξης, με δύο νεκρούς, σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις