Logo

Τιμωρήθηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερη η Μαριάννα Μπερερή



 
 

mpereri_1-12-2010Εκτός φυλακής οδήγησε το μοντέλο Μαριάννα Μπερερή η αναγνώριση από το δικαστήριο του ελαφρυντικού του χρόνιου εθισμού  στα ναρκωτικά. 

Έτσι, η 33χρονη  παρά την καταδίκη της  σε κάθειρξη 6 ετών από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση των δύο κιλών κοκαΐνης και της ποσότητας χασίς που βρέθηκαν στο σπίτι της, αφέθηκε ελεύθερη, καθώς το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή της. 

Ανάλογη ήταν η αντιμετώπιση του δικαστηρίου και για τον σύντροφο της Μαριάννας Μπερερή Παντελή Θεοχάρη και τους υπόλοιπους δύο συγκατηγορουμένους της. Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων επέβαλλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον καθένα, αναγνωρίζοντας και στους τρεις το ελαφρυντικό της τοξικομανίας και δίνοντας ανασταλτική δύναμη στις εφέσεις τους, που σημαίνει ότι και αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί κατά την έφοδο ανδρών του Λιμενικού Σώματος, τον Οκτώβριο του 2009, στο σπίτι της Μαριάννα Μπερερή, όπου βρέθηκαν και οι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. 

Η 33χρονη στην απολογία της υποστήριξε ότι είχε φθάσει να χρειάζεται ένα με δύο γραμμάρια κοκαΐνης την ημέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ήμουν πλήρως εξαρτημένη και χαμένη στον κόσμο των ναρκωτικών. Όταν ξεκίνησα τα ναρκωτικά, κατέρρευσα. Δεν είχα αίσθηση της πραγματικότητας, είχα πολλές παράνοιες, νόμιζα ότι ήθελαν να με σκοτώσουν". 

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η απολογία του Παντελή Θεοχάρη, ο οποίος είπε στο δικαστήριο: "Έχω ξοδέψει μια περιουσία στις ναρκωτικές ουσίες. Ξεκίνησα τα σκληρά ναρκωτικά από έναν φίλο μου. Στην αρχή σιγά σιγά, πίστευα πως δεν θα έχανα τον έλεγχο. Κάναμε χρήση πολλοί μαζί. Κερνούσαμε ο ένας τον άλλο".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις