Logo

Νέα δίκη για τους 21 νεκρούς μαθητές στα Τέμπη



 
 

temph_8-6-2011Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη τον Απρίλιο του 2003, που στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές, δικάζονται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, τα μέλη της Επιτροπής Επιθεώρησης του οχήματος.

Στο εδώλιο καθονται 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΤΕΛ Ημαθείας, ένας υπαλληλος του ΚΤΕΟ κι ένας υπάλληλος του τμήματος συγκοινωνιών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, πλαστογραφία από κοινού μετά χρήσεως, με σκοπούμενο όφελος άνω των 73.000 ευρώ, καθώς και για ψευδείς βεβαιώσεις και ηθική αυτουργία.

Υπενθυμίζεται, ότι το πολύνεκρο δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 13 Απριλίου 2003, στο 386ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, νταλίκα, που μετέφερε πλάκες νοβοπάν, ξέφυγε από την πορεία της, λόγω μετατόπισης του φορτίου και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που μετέφερε 49 μαθητές της Α' τάξης του Λυκείου Μακροχωρίου της Βέροιας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του ΔΣ του ΚΤΕΛ, ενώ γνώριζαν την παλαιότητα του λεωφορείου, τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και την κακή συντήρησή του , το χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά επιβατών.

Το όχημα ήταν κατασκευής του 1979 και τα δύο μέλη της Επιτροπής Επιθεώρησης βεβαίωσαν ότι κατασκευάστηκε το 1987, ενώ θα έπρεπε να είχαν αφαιρέσει την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις