Logo

Πρώην φρουρός του Σημίτη πουλούσε "προστασία"



 
 

peripoiko_9-6-2011Δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων με την κατηγορία ότι εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων της παραλιακής ζώνης της Αθήνας, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για τον διοικητή αστυνομικής υπηρεσίας των νοτίων προαστίων και τον προκάτοχό του, ο οποίος υπηρετούσε πλέον στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ένας από αυτούς είχε υπηρετήσει στην προσωπική ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη από την οποία απομακρύνθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, «τουλάχιστον από το Μάιο του 2010, οι δύο αξιωματικοί, μαζί με τη σύζυγο του ενός, ενώθηκαν για να παρέχουν εκβιαστικά προστασία σε καταστηματάρχες με σκοπό το οικονομικό τους όφελος.

Από τα στοιχεία, προέκυψε ότι απαιτούσαν από καταστηματάρχες χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ.

police_9-6-2011Τα ποσά αυτά εισέπρατταν σε δόσεις, μια ή δύο φορές το μήνα, κυρίως από καταστήματα της παραλιακής».
Εκτός από την κοινή τους δράση, οι δύο επίορκοι αξιωματικοί λειτουργούσαν και αυτοτελώς.

Ο Αξιωματικός που εκτελούσε χρέη Διοικητή στην Αστυνομική Υπηρεσία των νοτίων προαστίων διαμεσολαβούσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, για την τοποθέτηση κινητών καντινών, είτε εξωτερικά μεγάλων καταστημάτων είτε σε διάφορες αθλητικές ή συναυλιακές εκδηλώσεις.

Επίσης, με χρηματικά ανταλλάγματα, μεσολαβούσε για την ανάθεση καθηκόντων προστασίας διαφόρων εκδηλώσεων σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security).

Ο άλλος Αξιωματικός, κατηγορείται ότι αν και γνώριζε την λειτουργία παράνομων χαρτοπαικτικών λεσχών και τυχερών παιγνίων σε περιοχές της Αθήνας, ζητούσε χρήματα από τους ιδιοκτήτες για να μην ασκεί τα καθήκοντά του.

elas_9-6-2011Το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο τελευταίος μετέβη σε κατάστημα της παραλιακής, όπου πουλούσε εκβιαστικά προστασία, με σκοπό να παραλάβει το προκαθορισμένο τίμημα των 1.000 ευρώ.

Αμέσως μετά την παραλαβή των χρημάτων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο, τον συνέλαβαν με τα χρήματα που είχαν ήδη προσημειωθεί.

Σε βάρος των επίορκων αξιωματικών σχηματίστηκε δικογραφία και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Με την ίδια δικογραφία, κατηγορούνται ακόμη δώδεκα άτομα, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι καταστημάτων (καφέ μπαρ, εστιατόρια, παιδότοποι, κέντρα διασκέδασης κλπ) για ενεργητική δωροδοκία.

Ακόμα, κατηγορείται για συμμετοχή σε δωροδοκία ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός, που δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, διότι μετέφερε χρήματα στον έναν από τους συλληφθέντες αξιωματικούς από υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης που προσέφερε με τη μεσολάβησή του.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη επίσης η σύζυγος του πρώτου αξιωματικού, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στην οικία του ενός αξιωματικού, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης (χασίς), βάρος 15,3 γραμμαρίων.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις