Logo

Πολύωρη κατάθεση Μιχαλολιάκου για την έκρηξη βόμβας



 
 

mixaloliakos_1-12-2010Επί τρεις ώρες κατέθετε στον εφέτη – ειδικό ανακριτή Δ. Μόκκα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος για την έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος, έξω από το σπίτι του, τον Ιανουάριο του 2001. Η υπόθεση είχε τεθεί από τις δικαστικές αρχές στο αρχείο αφού οι δράστες της εγκληματικής ενέργειας κατά του Κ. Μιχαλολιάκου παρέμεναν άγνωστοι.

Ωστόσο τον περασμένο Μάιο ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης είχε υποστηρίξει ότι ηθικός αυτουργός της ενέργειας αυτής ήταν ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και συνδιεκδικητής της δημαρχίας του μεγάλου λιμανιού  Πέτρος Μαντούβαλος !

Τους ισχυρισμούς αυτούς ο Γ. Μπολέτσης, (ο οποίος σήμερα είναι  φυγόποινος), είχε διατυπώσει τόσο σε συνεντεύξεις του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία  και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, όσο και με υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα κατήγγειλε ότι ο κ. Μαντούβαλος κατά τη διάρκεια της δίκης τους για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα τον είχε απειλήσει για να μην αποκαλύψει  χρηματισμό δικαστικών λειτουργών . «Ο Μιχαλολιάκος την γλύτωσε, εσένα θα σε στείλουμε… αν ανοίξεις το στόμα σου» φέρεται να ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Μαντούβαλου.

Σημειώνεται ότι η βόμβα σε βάρος του κ. Μιχαλολιάκου - που προκάλεσε το θάνατο λόγω καρδιακής προσβολής ηλικιωμένης περιοίκου -  είχε επιχειρηθεί να χρεωθεί αρχικά στην οργάνωση 17Ν, η οποία ωστόσο με προκήρυξή της είχε αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Εάν επαληθευθούν από την ανάκριση οι καταγγελίες Μπολέτση, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς και για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος πάντως σύμφωνα με πληροφορίες  θεωρεί τις σε βάρος του αιτιάσεις ανυπόστατες και γελοίες.

Από την άλλη πλευρά ο εφέτης - ειδικός ανακριτής θα συνεχίσει την έρευνα εξετάζοντας κι άλλους μάρτυρες (δημοσιογράφους, αστυνομικούς, ανθρώπους της νύχτας),  που φέρεται να γνωρίζουν ή να κατέχουν στοιχεία για τη ν υπόθεση αυτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2010 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα

Ξανά σε δίκη ο Π. Μαντούβαλος;



Τελευταίες Ειδήσεις