Logo

΄Αρχισε η δίκη για τον τραυματισμό της δημοσιογράφου στη Χίο



 
 

Aggeliki_Hagidimitriou_02-12-2010

Με ενστάσεις ξεκίνησε στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου η δίκη για τον τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Η δημοσιογράφος βρέθηκε πριν τέσσερα χρόνια και επτά μήνες, και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου του 2006, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ για ρεπορτάζ, όταν υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι εμπόδισε βίαια την είσοδό της με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Στο εδώλιο κάθονται ο συγκεκριμένος υπάλληλος αλλά και τέσσερις γιατροί του Νοσοκομείου για την αμέλεια που επέδειξαν κατά την άσκηση του ιατρικού καθήκοντος τους με αποτέλεσμα τη σοβαρή επιδείνωση της υγεία της.

Σήμερα η Αγγελική Χατζηδημητρίου βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία. Δεν έχει κίνηση στα άνω και κάτω άκρα, τρέφεται μέσω γαστροστομίας, αναπνέει μέσω τραχειοτομίας, παρουσιάζει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης, κλινικά συμπτώματα που συνιστούν το σύνδρομο "Locked in". Έχει όμως πλήρη διαύγεια. Επικοινωνεί με τα μάτια, ανοιγοκλείσιμο ματιών, και απαντά "ναι" - "όχι" διαλέγοντας γράμματα ώστε να σχηματίζει λέξεις.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων τονίζει ότι "Η Αγγελική Χατζηδημητρίου πληρώνει ακριβά τη θέλησή της να ασκήσει όπως πρέπει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Η επίθεση εναντίον της αποτελεί δολοφονική απόπειρα κατά της ελευθεροτυπίας. Η καταδίκη όλων όσων (φυσικών και ηθικών αυτουργών) στερούν την Αγγελική από την οικογένειά της και τη δημοσιογραφική οικογένεια θα αποτελέσει δικαίωση για όλους μας".

Εξάλου σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ αναφέρει πως "τεσσεράμισι χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου στην είσοδο του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο, η υπόθεση παραμένει εκκρεμής στη Δικαιοσύνη, η δημοσιογράφος βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία και επικοινωνεί μόνο με τα μάτια και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί… πηγαινοέρχονται ανενόχλητοι δυο φορές το χρόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-12-2010 από directNEWS πηγή:απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις