Logo

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor's



 
 

StandardPoorsΝέο χτύπημα για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας αποτελεί η απόφαση της Standard & Poor’s για νέα υποβάθμιση στην κατηγορία CCC, στην περιοχή δηλαδή των junk.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει επίσης, ότι η πιθανότητες της Ελλάδας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία ανακαλύπτει τα κριτήρια για τον ορισμό της πτώχευσης, είναι πάνω από 50%.

Το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η απόφαση αυτή «παραβλέπει τις έντονες διαβουλεύσεις της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την εύρεση μίας βιώσιμης λύσης, που επιτρέπει την συνεχιζόμενη χρηματοδότηση της χώρας μας και την κάλυψη των δανειακών της αναγκών για τα επόμενα χρόνια».

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, την Τρίτη συγκαλείται στις Βρυξέλλες άτυπη σύνοδος του Eurogroup με πρώτο θέμα στην ατζέντα το ελληνικό χρέος.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προτίθενται να εκδώσουν στη συνέχεια κοινή ανακοίνωση, για υποστήριξη της χώρας μας, στην οποία θα δεσμεύονται να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο, για να διασφαλίσουν τη στήριξη του ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις