Logo

Μουντιάλ... μέσα στα σκάνδαλα



 
 

fifa_03-12-2010Δυο μεγάλους ηττημένους είχε η διαδικασία επιλογής των χωρών που θα διοργανώσουν το μουντιάλ το 2018 και το 2022. Τη FIFA, και το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Όσα δημοσιοποιήθηκαν και ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό περί χρηματισμού συμφερόντων και διαπλοκής για τους «αθανάτους» του ποδοσφαίρου ωχριούν ακόμα και στα όσα γίνονται κατά καιρούς γνωστά για τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ωστόσο την ίδια ώρα οι φίλαθλοι σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούν άναυδοι το ένα σκάνδαλο να διαδέχεται το άλλο, η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ο επικεφαλής της Ζετ Μπλάτερ… σφυρίζουν αδιάφορα.

Στη Ρωσία και στο Κατάρ, τις χώρες που «κέρδισαν» τη διοργάνωση των παγκοσμίων κυπέλων του 2018 και του 2022 αντίστοιχα, πανηγυρίζουν. Την ίδια ώρα – η υπεύθυνη Αθλητισμού της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, Σύλβια Σένκ με δηλώσεις της στη γερμανική δημόσια  τηλεόραση υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανείς φίλαθλος που να πιστεύει ότι δεν έχουν γίνει συμφωνίες του τύπου «αν με ψηφίσεις θα σε στηρίξω».

Η κ. Σένκ  τόνισε επίσης ότι η όλη διαδικασία επιλογής  συνδέεται με πολλά ρίσκα, διότι τα δυο μέλη της εκτελεστικής επιτροπήςFIFA που τέθηκαν σε αναστολή – μετά από τις αποκαλύψεις για δωροδοκία – έχουν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Αν λοιπόν η έφεσή τους ευδοκιμήσει και το δικαστήριο κρίνει ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν μέρος στη ψηφοφορία, η απόφαση για τις δυο χώρες που ανέλαβαν να διοργανώσουν το Μουντιάλ  «θα είναι μετέωρες».

Τέλος η υπεύθυνη Αθλητισμού και Διεθνούς Διαφάνειας κατέστησε σαφές ότι για την οργάνωσή της ακόμα και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι είναι διαφθορά.

«Ορίζουμε τη διαφθορά ως κατάχρηση εξουσίας, με στόχο το προσωπικό όφελος. Δεν θα πρέπει ωστόσο να λησμονούμε ότι ο ορισμός αυτός, τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία είναι υπόθεση των τελευταίων ετών. Φαίνεται όμως ότι η FIFA δεν κατάλαβε πως οι καιροί έχουν αλλάξει. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι περάσαμε στον 21ο αιώνα» κατέληξε η Σύλβια Σένκ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-12-2010 από directNEWS πηγή deutschewelle


Τελευταίες Ειδήσεις