Logo

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη



 
 

apergia_14-6-2011Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη γενικής απεργίας και κεντρική συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναλυτικά:

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΣΥ, καθώς απεργούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Στην απεργία συμμετέχουν μικρομεσαίοι και έμποροι. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Συμμετέχουν οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι των λιμανιών.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν, τελικά, οι πτήσεις, από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ανέστειλε τις κινητοποιήσεις.

Στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Κανονικά λειτουργεί το Μετρό, μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας (το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του ΟΣΕ). Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός «Ευαγγελισμός» από την έναρξη της βάρδιας, λόγω της συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων για τον αποκλεισμό της Βουλής.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Το Τραμ θα κινείται από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλο το 24ωρο οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κινηθούν από τις 08.00 έως τις 21.00.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.00 στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 11.00 στον ηλεκτρικό σταθμό και στη Θεσσαλονίκη στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις