Logo

Στο "σφυρί" το όπλο του Αλ Καπόνε



 
 

alkapone_17-6-2011Το όπλο του διάσημου γκάνγκστερ Αλ Καπόνε βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στο Λονδίνο. (Δείτε το βίντεο)

Το 38αρι Colt του Αλ Καπόνε φτιάχτηκε το Μάιο του 1929, λίγο καιρό μετά τη “Σφαγή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου”, όπως έμεινε γνωστή στην ιστορία η δολοφονία επτά αντιπάλων του Καπόνε στις 14 Φεβρουαρίου 1929.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η τιμή πώλησής του αναμένεται να φτάσει τις 70.000 λίρες.

Το όπλο βρισκόταν στην κατοχή συλλέκτη και συνοδευόταν από ένα ιδιόχειρο σημείωμα, που έφερε την υπογραφή της κουνιάδας του Καπόνε. 

Ο Αλφόνσο “Αλ” Καπόνε γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1899. Ήταν λαθρέμπορος οινοπνευματωδών που έδρασε στις ΗΠΑ την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης και ηγετική μορφή του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα την εποχή του Μεσοπολέμου.

Η αστυνομία προσπαθούσε να τον συλλάβει επί σειρά ετών χωρίς επιτυχία, καθώς αδυνατούσε να συγκεντρώσει αποδείξεις που να τον συνδέουν με την εγκληματική του δραστηριότητα.

Τελικά, συνελήφθη για ...φοροδιαφυγή και καταδικάστηκε σε 11ετή κάθειρξη, την οποία εξέτισε σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα, συχνά απολαμβάνοντας ιδιαίτερα προνόμια ως κρατούμενος.

Από το 1934 έως το 1939 παρέμεινε έγκλειστος στις περιβόητες φυλακές του Αλκατράζ. Λίγο αργότερα αποφυλακίστηκε με αναστολή.

Πέθανε στη Φλόριντα, το 1947 μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ η υγεία του ήταν ήδη κλονισμένη λόγω της σύφιλης, από την οποία έπασχε από νεαρή ηλικία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις