Logo

Πεδιάδες με λάβα στον πλανήτη Ερμή (pics)



 
 

crtrs_18-6-2011Αυτές οι εκπληκτικές φωτογραφίες του Ερμή, κάνουν τους επιστήμονες να ξανασκεφτούν τη θεωρία σχετικά με το πώς διαμορφώθηκε ο πλανήτης που βρίσκεται πλησιέστερα στον ήλιο, τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

(Δείτε φωτο)

Τα αρχικά δεδομένα που έχει συλλέξει η NASA αποκαλύπτουν ότι ο γεμάτος κρατήρες πλανήτης περιέχει πλούσια κοιτάσματα θείου σε αντίθεση με τους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Έτσι τώρα οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι τα ηφαίστεια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του Ερμή, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει την υψηλή περιεκτικότητά του σε θείο.

Οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που έφτασαν στη Γη, αποκαλύπτουν, επίσης, την ύπαρξη μιας τεράστιας πεδιάδας όπου κάποτε έρρεε αρχαία λάβα.

«Πρόκειται σχεδόν για έναν νέο πλανήτη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής Σον Σόλομον από το Carnegie Institution της Ουάσινγκτον.

«Στοιχεία σαν κι αυτά, συνήθως χάνονται στο διάστημα. Το γεγονός ότι εμείς βλέπουμε το θείο από την επιφάνεια του Ερμή, αποδεικνύει με βεβαιότητα ότι έβγαιναν αέρια θείου», συμπλήρωσε ο ερευνητής.

Υπάρχουν, τέλος, ακράδαντες αποδείξεις για την ύπαρξη μαγνητικού πεδίου στον Ερμή, το οποίο είναι ισχυρότερο στο βορρά απ’ ό,τι στο νότο.

Πρόκειται για τον μόνο πλανήτη περά από τη Γη που έχει μαγνητικό πεδίο και πιστεύεται ότι ο πυρήνας του Ερμή, όπως και της  Γης, ευθύνεται για τη δημιουργία του.

aplnt_18-6-2011



 

 

 

 

 

 

acrtr_18-6-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

asrfc_18-11-2011

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις