Logo

Floatels: Η νέα ''τρέλα'' για τις διακοπές!



 
 

punta_punta_18-6-2011Είναι άλλο πράγμα να ακούς τα κύματα να σκάνε την ακτή από την κοντινή παραλία, και εντελώς διαφορετικό να ακούς τον παφλασμό ακριβώς κάτω από το μέρος που κοιμάστε.

Καλώς ήλθατε, στον κόσμο των «πλωτών ξενοδοχείων», που περιλαμβάνουν κάθε είδους κατοικίες κτισμένες σε πλωτήρες, βάρκες, σχεδίες, ή ακόμα και ξυλοπόδαρα.

Συχνά, είναι  προσβάσιμα μόνο από τη θάλασσα, αυτά τα λεγόμενα «floatels», που σας δίνουν την αίσθηση ότι κάνετε ιστιοπλοϊα, πολύ πιό ήρεμα και με τις ανέσεις ενος ξενοδοχείου.

Εδώ, είναι τα πέντε κορυφαία «floatels» στον κόσμο, όπως τα παρουσιάζει το CNN.

«Punta Caracol Aqualodge», Παναμάς

punta_caracol_18-6-2011

Η «Punta Caracol Aqualodge», αιωρείται σε μια μακριά ακτή ενός μιλίου, από κοραλλιογενείς υφάλους και είναι προσβάσιμη μόνο από ένα καραβάκι που κάνει μια 15λεπτη διαδρομή από την κοντινότερη πόλη, με το μάλλον ατυχές όνομα Νησί του παχέος εντέρου.

Στραμμένη προς τα έξω πάνω στην θάλασσα της Καραϊβικής, η Punta αποτελείται από εννέα άψογα δημιουργημένες καλύβες,  προσεκτικά ισορροπημένες στο νερό πάνω σε λεπτές, αλλά σε, σίγουρα, ανθεκτικούς ξύλινους πασσάλους.

Αναπτύχθηκε με την οικολογική συνείδηση του ταξιδιώτη κατά νου κι  έτσι η Punta Caracol είναι χτισμένη από ντόπια υλικά,  με πυκνά φύλλα - παλάμη για στέγες, τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και έχει το δικό της εργοστάσιο αποχέτευσης /επεξεργασίας.

Πλεονέκτημα: Τα δελφίνια που έρχονται κρυφά μέχρι τη βεράντα σας,  για να μοιραστείτε το πρωινό σας το πρωί.

Μειονέκτημα: Τα φώτα της 12βολτης καμπίνας δεν είναι ιδανικά για τους λάτρεις της ανάγνωσης πριν τον ύπνο.

Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 316 δολάρια τη βραδιά.

King Pacific Lodge, Καναδάς

kanada_18-6-2011

Εκτός αν έχετε έρθει με το δικό σας σκάφος, ο μόνος τρόπος γα να φθάσετε στο πλωτό «King Pacific Lodge», είναι με ναυλωμένο υδροπλάνο.

Μέσα στο παρθένο δάσος Great Bear, στην τρομακτικά απομακρυσμένη δυτική ακτή της Βρετανικής Κολομβίας, το κατάλυμα είναι στην πραγματικότητα ένα επιβλητικό οίκημα τεσσάρων ορόφων στο λιμάνι του Princess Royal Island, που είναι ανοικτό κάθε χρόνο από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Οι ακραίες αντιθέσεις της πλήρους ερημιάς στη πίσω πόρτα του, σε σύγκριση  με την εξαιρετική πολυτέλεια του εσωτερικού του,  είναι το χαρακτηριστικό του King Pacific.

Ανακαλύψτε ένα από τα 17 ανακτορικού τύπου υπνοδωμάτια, το καθένα με τεράστια κρεβάτια και αυτόνομα μπάνια, ενώ έξω σε μια ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν μαύρες αρκούδες, αετοί,  ενυδρίδες, θαλάσσιοι λέοντες, φάλαινες και όρκες.

Πλεονέκτημα: Η πανταχού παρούσα μυρωδιά του πεύκου και του έλατου.

Μειονέκτημα: Δείτε τις τιμές των δωματίων.

Τιμές από : 4.700 δολάρια ανά 3 νύχτες ( ελάχιστη διαμονή).

River Kwai Jungle Raft, Ταϊλάνδη

tailandi_1q8-6-2011

Το River Kwai Jungle είναι χτισμένο σε τοπικό στυλ στην αγκαλιά ενός τοπικού δάσους, ενώ το κτήριο βρίσκεται σε δύο πλωτά φτερά, με 55 «δίδυμα» δωμάτια από μπαμπού σκαρφαλωμένα σε κάθε ένα φτερό.

Το «floatel», το οποίο άνοιξε το 1978, δεν έχει ηλεκτρική ενέργεια, έτσι τα δωμάτια είναι όλα «ρομαντικά» φωτισμένα με παραδοσιακές λάμπες λαδιού και ψύχεται από το ποτάμι που ρέει από κάτω.

Πλεονέκτημα: Βόλτες στη ζούγκλα πάνω στην πλάτη ενός ελέφαντα.

Μειονέκτημα: Οι παχιές κουνουπιέρες στις σουίτες υπάρχουν για ένα καλό λόγο.

Τιμές δωματίων από: 1750 THB ( 57 δολάρια) τη βραδιά.

St. Regis Bora Bora Resort, Γαλλική Πολυνησία

galliki_polynhsia_18-6-2011

Ονειρεύεστε ένα «νευρομυϊκό μασάζ Taurumi;» Τι θα λέγατε για «ένα πρόσωπο φωτισμένο μαργαριτάρι;» Ή ίσως ένα «ηφαιστειακό πεντικιούρ;» σας ταιριάζει περισσότερο;

Αν ναι, τότε γραμμή για το πλωτό St. Regis Bora Bora Resort στο Motu Ome – ένα από τα πολλά μικρά νησιά του Ειρηνικού,  που συνθέτουν το αρχιπέλαγος του Μπόρα Μπόρα.

Γνωστή για την εξωτική σειρά από θεραπείες ομορφιάς, η 44 στρεμμάτων ιδιοκτησία είναι επενδυμένη με μπάνγκαλοους,  που  είναι πάνω από το νερό και η  οποία, θα εκπλαγείτε που θα το ακούσετε, είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι.

Πλεονεκτημα: Τα τραπεζάκια του καφέ, με γυαλί στην κορυφή,  που βρίσκονται σε κάθε δωμάτιο, προσφέροντας θέα της λιμνοθάλασσας από κάτω.

Μειονέκτημα: Δεν υπάρχουν δωρεάν iPads…

Τιμές δωματίων από: 108 XPF ( 1.200 δολάρια) τη βραδιά.

Salt and Sill, Σουηδία

souidia_18-6-2011

Οι ντόπιοι ναυτικοί ψαρεύουν εκεί ρέγγα από τον 15ο αιώνα, οπότε θα περιμένατε να ξέρουν ένα-δύο πράγματα γύρω από το πώς θα τη μαγειρέψετε.

Το Salt και Sill δεν απογοητεύει. Το βραβευμένο εστιατόριό του προσφέρει έως και, μεταξύ άλλων, ένα ορεκτικό με έξι διαφορετικούς τύπους ρέγγας – συμπεριλαμβανομένης και της «ρέγγας μαριναρισμένης σε μουστάρδα και ουίσκι», που πρόσφατα ψηφίστηκε «Ρέγγα της χρονιάς» στη Σουηδία,  καθώς και ένα πρωινό από ρέγγα τουρσί, προσεκτικά αρωματισμένη με μαύρα φραγκοστάφυλα.

Πλεονέκτημα: Τα δωμάτια είναι η ίδια η επιτομή του μινιμαλιστικού σκανδιναβικού γούστου. Και, επίσης, αναφέραμε τη ρέγγα;

Μειονεκτήματα: Δεν είναι ένα μέρος στο οποίο πρέπει να βρεθείς αν έχεις οποιαδήποτε αλλεργία στη ρέγγα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις