Logo

"Καθαρά" τα όπλα από τις γιάφκες !



 
 

                                                                ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

giafka1_05-12-2010Τα πάνω-κάτω έφεραν τα αποτελέσματα του βαλλιστικού ελέγχου στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας Αττικής για τα όπλα που εντοπίστηκαν στις γιάφκες της Νέας Σμύρνης και του Πειραιά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κανένα από τα όπλα που εξετάστηκαν δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες  της “Σέχτας Επαναστατών” ή άλλων οργανώσεων!

Απομένουν τώρα τα αποτελέσματα του βαλλιστικού ελέγχου για τα όπλα που εντοπίστηκαν επίσης το βράδυ του Σαββάτου σε διαμέρισμα στο Αγρίνιο, όπως επίσης και για το σάκκο που βρέθηκε στο Πλατανίτσι της Χαλκιδικής και ο οποίος περιείχε ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου scorpion, 2 γεμιστήρες, 18 φυσίγγια των 7,62mm, 2 κουκούλες και ένα ζευγάρι γάντια.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η ΕΛΑΣ βιάστηκε να διαρρεύσει ότι έχει στα χέρια της  τον οπλισμό καθώς και τα μέλη (έχουν γίνει συλλήψεις 7 ατόμων) της οργάνωσης “Σέχτα Επαναστατών”. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Με βάση τα νέα δεδομένα το πιο πιθανό είναι ότι οι γιάφκες και οι συλληφθέντες έχουν να κάνουν με την εμπλοκή τους στο κοινό ποινικό έγκλημα και όχι με το “αντάρτικο πόλης”.

«Από τη στιγμή που τα όπλα δεν ταυτοποιούνται με τρομοκρατικές ενέργειες, όπως οι δολοφονίες του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, δεν μπορεί κανείς να υποστηρίζει ότι εξαρθρώθηκε η “Σέχτα επαναστατών”», δήλωσε στο  directnews.gr έμπειρος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Επικοινωνιακή χειραγώγηση

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής, ο συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων για τις γιάφκες με τα όπλα, Κώστας Παπαδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Αυτό  που μετά βεβαιότητος έχει μέχρι στιγμής εξαρθρωθεί είναι τα δικονομικά δικαιώματα των κρατουμένων και η δυνατότητα επικοινωνίας τους με συγγενείς και συνηγόρους. Η απόλυτη απαγόρευση άσκησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων καθώς συμπληρώνονται σχεδόν 24 ώρες μετά τη σύλληψή τους καθώς και η άρνηση επιβεβαίωσης των ονομάτων των συλληφθέντων αγγίζει τα όρια της αρπαγής.

Η περιφρόνηση συμπληρώνεται με τη συνήθη μέθοδο των επιλεκτικών διαρροών και της επικοινωνιακής χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Και αν αυτά συμβαίνουν με την κάλυψη της εισαγγελίας επιβεβαιώνεται η σύμπτωση των μηχανισμών καταστολής όχι στην προστασία, αλλά στην κατάλυση της έννομης και συνταγματικής τάξης.

Μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση διετίας από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ενώ ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις το ένοχο κράτος έχει προφανή ανάγκη να εξιλεωθεί, να εμφανίσει επιτυχίες και ιδίως να νομιμοποιήσει τον αυταρχισμό που ετοιμάζει για την αυριανή επέτειο.

Καμμία ανοχή! Καμμία πολιτική και επικοινωνιακή σκοπιμότητα πάνω από δικαιώματα και ελευθερίες!» 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις