Logo

Άφαντη... η “Σέχτα Επαναστατών”



 
 

                                               ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

giafka_Neas_Smyrnis_5-12-2010Ο μεγάλος οπλισμός που βρέθηκε και κατασχέθηκε στις γιάφκες της Νέας Σμύρνης, του Πειραιά και του Αγρινίου, έσωσε την ΕΛΑΣ από ένα νέο φιάσκο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Κυριακή το απόγευμα ο αρχηγός της Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου, οι έξι τελικά συλληφθέντες και τα κατασχεθέντα ευρήματα δεν φαίνεται να έχουν σχέση με την οργάνωση “Σέχτα Επαναστατών” που έχει αναλάβει, με προκηρύξεις της, τις δολοφονίες του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής, Νεκτάριου Σάββα.

Tα ονόματα των συλληφθέντων σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, είναι οι: Κωνσταντίνος Σακκάς, 26 ετών, Αλέξανδρος Μητρούσιας, 21 ετών, Γιώργος Καραγιαννίδης, 30 ετών, Χρήστος Πολίτης, 31 ετών, Στυλιανή Αντωνίου, 26 ετών, και Δημήτρης Μιχαήλ, 26 ετών.

  Οι Κ. Σακκάς και Α. Μητρούσιας, συνελήφθησαν έξω από τη γιάφκα της Νέας Σμύρνης, έχοντας μαζί τους δύο υποπολυβόλα, δύο πιστόλια Glock, μία χειροβομβίδα καθώς και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Εξάλλου, σε βάρος του δεύτερου, εκκρεμούσε έτναλμα σύλληψης από τον εφέτη-ειδκό ανακριτή, για ενέργειες των “Πυρήνων” ενώ ο συλληφθείς στα Εξάρχεια, Γ. Καραγιαννίδης, κατείχε πλαστό δελτίο ταυτότητας και είχε προσαχθεί στο παρελθόν, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ως ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση “Κομάντος Χ. Τσουτσουβή”.

Σημειώνεται ότι στις γιάφκες στη Νέα Σμύρνη, στον Πειραιά και στην Καλλιθέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο scorpion , πέντε πιστόλια, τρείς χειροβομβίδες, πενήντα κιλά ANFO, διακόσια γραμμάρια εκρηκτικής ύλης TNT, καθώς και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητοί και σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γεμιστήρες, περούκες, κ.α.

Όπως ανέφεραν στο directnews.gr έγκυροι αναλυτές, «Για μία ακόμα φορά, οι αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ κινήθηκαν με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο. Διότι, ενώ είχαν στα χέρια τους σημαντικά ευρήματα -ο εντοπισμός των οποίων θεωρείται μεγάλη επιτυχία- άρχισαν, απ’ την πρώτη στιγμή, να διαρρέουν ότι οι συλληφθέντες και ο οπλισμός, είχαν σχέση με την οργάνωση “Σέχτα Επαναστατών”. Όμως, ο έλεγχος που ακολούθησε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τους διέψευσε οικτρά. Τα σενάρια που διοχέτευαν το βράδυ του Σαββάτου, διαψεύστηκαν την Κυριακή το πρωί. Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει».

Αργά το βράδυ εναντίον των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, (χωρίς αυτή να κατονομάζεται), προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για διακεκριμένη οπλοκατοχή.  

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν, κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στην Ασφάλεια, να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση, λέγοντας ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας ενώ δεν τους επιτράπηκε να μιλήσουν με τους δικηγόρους τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις