Logo

Υπερδιπλάσιος ο αριθμός των διαβητικών



 
 

diabhths1_26-6-2011Ο αριθμός των ενηλίκων με διαβήτη στον κόσμο έχει υπερδιπλασιαστεί από το 1980, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανέλυσαν τα δεδομένα από 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλες τις ηπείρους, χρησιμοποιώντας στατιστικές τεχνικές για να προβάλουν μια παγκόσμια εικόνα.

Ισχυρίζονται, ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων με διαβήτη – ο οποίος μπορεί να είναι θανατηφόρος –έχει αυξηθεί από 153 εκατομμύρα σε 347 εκατομμύρια.

Οι συγγραφείς της μελέτης απευθύνουν έκκληση για καλύτερη ανίχνευση και θεραπεία για την καταπολέμηση της νόσου.

Η μελέτη, όπως αναφέρει το BBC, δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Lancet Medical Journal.

Οι συγγραφείς της λένε ότι το 70% της ανόδου ήταν σε ανθρώπους που ζουν περισσότερο.

Η αύξηση ήταν ιδιαίτερα έντονη στα νησιά του Ειρηνικού. Στα νησιά Μάρσαλ το ένα τρίτο όλων των γυναικών έχουν την πάθηση.

Ο Majid Ezzati, του Imperial College του Λονδίνου, είπε: «Ο διαβήτης εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σχεδόν παντού στον κόσμο.

Εάν δεν αναπτυχθούν καλύτερα τα προγράμματα για τον εντοπισμό ατόμων με αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ώστε να τα  βοηθήσουμε να ελέγξουν το βάρος τους, ο διαβήτης θα συνεχίσει να επιβάλλει μια σημαντική επιβάρυνση στα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.»

Ο διαβήτης οδηγεί σε ανεπαρκή έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, η οποία μπορεί να βλάψει τα νεφρά και να προκαλέσει τύφλωση. Μπορεί επίσης να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Η κατάσταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παχυσαρκία. Οι ασθενείς πρέπει να κάνουν ενέσεις με ινσουλίνη.

Από τις αναπτυγμένες χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες ο διαβήτης είχε την υψηλότερη επικράτηση.

diabhths2_26-6-2011Το ποσοστό διαβήτη ήταν σχετικά χαμηλό στη Δυτική Ευρώπη.;

Η αγορά των φαρμάκων ανθεί

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, διαπίστωσε ότι το ποσοστό του διαβήτη είτε έχει αυξηθεί είτε έχει μέινει ίδιο, σχεδόν σε κάθε χώρα.

Οι δαπάνες για τα φάρμακα του διαβήτη –ήδη αξίας 22 δις στερλινών το χρόνο –μπορεί να φθάσουν τις 30 δις στερλίνες μέχρι το 2015, σύμφωνα με την έρευνα φαρμάκων της IMS Health.

O Dennis Urbaniak, της φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi δήλωσε: «είναι μια χρόνια προοδευτική πάθηση.

Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο, είναι ο αριθμός των ανθρώπων εκεί έξω με διαβήτη που δεν έχει το βέλτιστο έλεγχο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις