Logo

Δημιούργησαν μπιφτέκι από βλαστοκύτταρα !



 
 

bftb_28-6-2011Το πρώτο μπιφτέκι του «δοκιμαστικού σωλήνα» απέχει μόνο έναν χρόνο από την τελειοποίησή του.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το προϊόν, το οποίο, στην ουσία, είναι κιμάς που προέρχεται από βλαστοκύτταρα, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την κατανάλωση κρέατος χωρίς την ανάγκη σφαγιασμού των ζώων.

Οι Ολλανδοί επιστήμονες προβλέπουν ότι, μέσα στις επόμενες δεκαετίες, ο πληθυσμός της γης θα αυξηθεί τόσο γρήγορα που δεν θα υπάρχει πλέον αρκετή τροφή για όλους, με αποτέλεσμα τα διάφορα είδη κρέατος που θα καλλιεργούνται στα εργαστήρια, όπως μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο και αρνί, να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας.

Το προϊόν που ετοιμάζουν προς το παρόν, είναι ένα μπιφτέκι, το οποίο θα δημιουργείται από 10.000 βλαστοκύτταρα που προέρχονται από βοοειδή.

Στη συνέχεια, τα βλαστοκύτταρα αυτά, θα αφήνονται στο εργαστήριο για να πολλαπλασιαστούν περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο φορές, προκειμένου να παράγουν μυϊκό ιστό που θα είναι παρόμοιος με το μοσχαρίσιο κρέας.

Το προϊόν ονομάζεται κρέας «in vitro» και σύμφωνα με τον Μαρκ Ποστ, καθηγητή φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ, θα είναι η μόνη επιλογή που θα έχουμε μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Ακόμα κι αν τα πρώτα αποτελέσματα δεν έχουν τη γεύση του πραγματικού κρέατος, οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι το κοινό σύντομα θα τη συνηθίσει – ειδικά αν δεν έχει τη δυνατότητα επιλογής!

Ένας συνάδελφος του καθηγητή Ποστ, είπε: «Όταν τρώμε ένα χάμπουργκερ δεν σκεφτόμαστε “Τώρα τρώω μια νεκρή αγελάδα”. Και όταν οι άνθρωποι ήδη απέχουν από αυτά που τρώνε, δεν θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδεχτούν το καλλιεργημένο κρέας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις