Logo

Συγνώμη ζήτησαν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ



 
 

epeisodiaΣυγνώμη από τους πολίτες αναγκάστηκε να ζητήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), για την κτηνωδία που επέδειξαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος των διαδηλωτών οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Φωτόπουλος ερωτηθείς από δημοσιογράφους, αν οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν πολιτικές εντολές να επιτεθούν στους πολίτες, υποστήριξε πως δεν μπορεί να δεχθεί ότι οι αστυνομικοί λειτούργησαν αυτοβούλως.

«Αν είναι έτσι, τότε είμαστε άτακτο σώμα και κάποιος πρέπει να μας βάλει σε τάξη» είπε ο κ. Φωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Αν αυτό λέγετε δημοκρατία και ομαλή λειτουργία και ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργία της αστυνομίας βροντοφωνάζω “όχι” ντροπή, ντροπή, ντροπή».

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκος Καραδήμας, δήλωσε για το ίδιο θέμα:

«Έχω την αίσθηση ότι χθες η αστυνομία δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, τουλάχιστον σε επιχειρησιακό επίπεδο» και συμπλήρωσε:

«Υπήρχε συντονιστικό κέντρο, υπήρχε κέντρο επιχειρήσεων, που απ’ ό,τι διαπιστώσαμε και εμείς η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έγινε, ήταν κατ’ εντολή. Δεν αποφάσιζε ο κάθε αστυνομικός που υπηρετεί στα ΜΑΤ, τη χρήση μόνος του».

Προκαλεί ο Παπουτσής

Την ίδια ώρα που οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ ζητούσαν συγνώμη, ο πολιτικός τους προϊστάμενος Χρήστος Παπουτσής δικαιολόγησε, από το βήμα της Βουλής τη βαρβαρότητα των ΜΑΤ.

Ειδικότερα, είπε ότι για όλα φταίνε οι κουκουλοφόροι που έκαναν προπόνηση στην Κερατέα !!!

Επίσης συμπλήρωσε ότι εκατοντάδες διαδηλωτές έπαθαν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των καπνογόνων που εκτόξευαν οι αναρχικοί και όχι εξαιτίας των δακρυγόνων και των χημικών που πετούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις