Logo

Λονδίνο: Συζητείται τη Δευτέρα η έκδοση της Αντωνίας Ηλία



 
 

antonia-ilia_1-7-2011Σε ένα απίστευτο θρίλερ που αναμένεται να κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα, εξελίσσεται η έκδοση της πρωταγωνίστριας του παραδικαστικού κυκλώματος, Αντωνίας Ηλία.

Η πρώην πρωτοδίκης, χρησιμοποιώντας νομικά τεχνάσματα, τα οποία άλλωστε κατέχει άριστα, καταφέρνει να αναβάλλει συνεχώς την έκδοση της στην Ελλάδα, ελπίζοντας πως θα μπορέσει, τελικά, να αποφύγει την επιστροφή και τον εγκλεισμό στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Το πρωί της Δευτέρας, αναμένεται να μεταφερθεί για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια του Λονδίνου, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση της. «Μέχρι στιγμής, το μόνο που υπάρχει ως δεδομένο είναι η επίσημη ταυτοποίηση της. Πλέον, είναι δεδομένο πως η καθηγήτρια που συνελήφθη να διδάσκει στο κολέγιο του Μπράιτον δεν είναι η Αντωνία Ζαμέν, όπως αρχικά δήλωσε, αλλά η Ελληνίδα πρώην πρωτοδίκης Τόνια Ηλία» ανέφερε «πηγή» του υπουργείου Δικαιοσύνης που ασχολείται με την υπόθεση.

Η ίδια πηγή προσέθεσε: «Η Δευτέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς, η συλληφθείσα θα προσπαθήσει μέσω των Άγγλων συνηγόρων της να κερδίσει χρόνο. Για αυτό, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του τμήματος Εκδόσεων και δικαστικών συνδρομών της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, που χειρίζονται την υπόθεση, είναι σε άμεση επαφή με τους συναδέλφους τους στο Λονδίνο».

Παιχνίδια τακτικής

Από ότι φαίνεται, η Αντωνία Ηλία είχε εξυφάνει ολόκληρο σχέδιο για την περίπτωση που έπεφτε στα χέρια των διωκτών της.

Έτσι, όταν στις 12 Μαΐου αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες στο Μπράιτον, όπου είχε βρει καταφύγιο, ψύχραιμη και σε άπταιστα γαλλικά, ισχυρίστηκε πως δεν ήταν η Ελληνίδα καταζητούμενη αλλά Γαλλίδα καθηγήτρια.

Όταν λοιπόν μεταφέρθηκε στο δικαστήριο, πήρε αναβολή η έκδοση της και στη συνέχεια, όταν στη δεύτερη συνάντηση με τους δικαστές συζητήθηκε το ζήτημα της ταυτοποίησης και η έδρα απεφάνθη πως πρόκειται για την πρώην πρωτοδίκη, ζήτησε νέα αναβολή προκειμένου να βρει Έλληνα δικηγόρο.

Στις 31 Μαΐου, η πρώην πρωτοδίκης οδηγείται για μία ακόμη φορά στο αγγλικό δικαστήριο, χωρίς όμως τη συνοδεία Έλληνα δικηγόρου- καθώς δεν επιτρέπεται από την αγγλική νομοθεσία- προκειμένου να αποφασιστεί αν τελικά θα εκδοθεί στην Ελλάδα και φυσικά να δώσει εξηγήσεις για το πώς ζούσε τόσο χρόνια στη μικρή επαρχιακή πόλη με πλαστή ταυτότητα.

giosakis_1-7-2011Και σε αυτή την ακρόαση, καταφέρνει να κερδίσει και πάλι χρόνο, ζητώντας και πάλι αναβολή για να χαράξει την υπερασπιστική της γραμμή με Άγγλους δικηγόρους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και τις ικανότητες της Αντωνίας Ηλία να χειρίζεται έξυπνα και με αριστοτεχνικό τρόπο δύσκολες υποθέσεις, τόσο οι αρμόδιοι της Εισαγγελίας Εφετών όσο και οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών που παρακολουθούν στενά την ιστορία, χαρακτηρίζουν το ραντεβού της Δευτέρας ιδιαίτερα κρίσιμο. 

Από πρωτοδίκης, καθηγήτρια στο Μπράιτον

Τον  Ιούλιο του 2005 η Αντωνία Ηλία, πρώην πρωτοδίκης και κατηγορούμενη για απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καταφέρνει, με πρόσχημα προβλήματα υγείας, να πετάξει από την Ελλάδα για άγνωστο προορισμό του εξωτερικού. Από εκείνη την ημέρα τα ίχνη της χάνονται.

Η Τόνια, όμως - όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν οι φίλοι της - προσαρμόστηκε αμέσως στη νέα της ζωή.

Έτσι, αν και στο παρελθόν είχε τη φήμη της γυναίκας που σπαταλούσε χρήμα για την καλή ζωή, βρέθηκε να δουλεύει part-time καθηγήτρια τεσσάρων ωρών την εβδομάδα σε κολέγιο της Αγγλίας παραδίδοντας μαθήματα γαλλικών και ελληνικών για μόλις 20 λίρες…

Το νέο της όνομα; Αντόνια Ζαμέν του Κονσταντέν και της Κλαίρ, γεννημένη στις 17 Μαρτίου 1963 στην επαρχιακή πόλη Αμιέν.

Στις αρχές του 2011  η Αντωνία Ηλία κάνει το μεγάλο λάθος… Βάζει στο site του κολεγίου μια αγγελία για να βρει δεύτερη δουλειά…«Είμαι γαλλόφωνή καθηγήτρια που μπορώ να διδάξω γαλλικά σε παιδιά και ενηλίκους με εξειδίκευση στη νομική ορολογία, τις τραπεζικές συναλλαγές. Επίσης μπορώ να διδάξω και ελληνικά…» έγραψε.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ενημερώθηκαν ότι η Αντωνία Ηλία ζει στο Μπράιτον της Αγγλίας , και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα της οδού Πόρτλαντ και έστειλαν σήμα στην Interpol.

Όπως αναφέρουν άνθρωποι που τη γνώριζαν ως γαλλίδα καθηγήτρια το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και πριν λίγους μήνες ξεκίνησε να ενοικιάζει κάποιους χώρους από το διαμέρισμα της σε φοιτητές, ενώ προσπαθούσε με κάθε τρόπο να συμπληρώσει το εισόδημα της.

Γι΄ αυτό και στο δικαστήριο του Ουεστμίνστερ όπου παρουσιάστηκε την πρώτη φορά υποστήριξε πως η ελληνική ταυτότητα και το διαβατήριο που βρέθηκαν στο σπίτι της, τα έβαλαν οι Έλληνες φοιτητές που κατά καιρούς φιλοξενούσε.

Παρόλα αυτά, το ξεσκέπασμα της φαίνεται να είχε αρχίσει εδώ και καιρό αφού με το γαλλικό της όνομα διατηρούσε προφίλ στο facebook.

Το απίστευτο είναι πως εκτός από την καταγωγή της (αναφέρει ότι είναι από το Παρίσι) και τις γλώσσες που γνωρίζει (αγγλικά και γαλλικά), δηλώνει Ολυμπιακός και φαν της κλασσικής μουσικής, του Πάριου, της Νατάσσας Θεοδωρίδου, του καυτού Λατίνου τραγουδιστή Ενρίκε Ιγκλέσιας, και του Χάρυ Πότερ!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2011 από directNEWS.gr πηγή: .protothema


Τελευταίες Ειδήσεις