Logo

Συνελήφθη ο άντρας που ακρωτηρίασε την Aisha



 
 

time_aisha_8-12-2010Ο πεθερός της νεαρής Αφγανής γυναίκας που κατηγορείται ότι της έκοψε τη μύτη και τα αφτιά για να την τιμωρήσει επειδή προσπάθησε να δραπετεύσει από τον βίαιο σύζυγό της, συνελήφθη.

Η εικοσάχρονη κοπέλα, γνωστή ως Aisha, συντάραξε την κοινή γνώμη και έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Time στις 9 Αυγούστου.

Ο άντρας που της προκάλεσε αυτή την τρομερή δυσμορφία εντοπίστηκε -παρά τα όποια εμπόδια- και κρατείται στην φυλακή της επαρχίας Ουρουζγκάν, σύμφωνα με το Αφγανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Η Aisha ήταν μόλις δεκαοκτώ χρονών όταν επιχείρησε να το σκάσει από το μικρό χωριό που έμενε προκειμένου να γλυτώσει από την κακοποίηση και τους ξυλοδαρμούς των πεθερικών της. Δυστυχώς όμως, την έπιασαν και την γύρισαν πίσω στο χωριό, όπου ο σύζυγός της, ο αδερφός του και ο πεθερός της ακρωτηρίασαν το πρόσωπο της άτυχης κοπέλας, κατόπιν συναινέσεως της τοπικής κοινωνίας.

Ο πεθερός της Aisha, ο Sulaiman,σημάδευε με όπλο την κοπέλα στο κεφάλι, όσο οι άλλοι δύο άντρες, οι γιοί του, της έκοβαν τη μύτη. Στην συνέχεια, ο Sulaiman πήρε στα χέρια του την ακρωτηριασμένη μύτη της Aisha και την επέδειξε σε όλο το χωριό.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ίδιας της Aisha, όταν πια την εγκατέλειψαν οι τρείς άντρες -επειδή τη θεώρησαν νεκρή-, κατάφερε να το σκάσει και πάλι και να καταλήξει στην ασφάλεια ενός καταφυγίου για γυναίκες στην Καμπούλ, από όπου και δημοσιεύτηκε το δράμα της νεαρής κοπέλας.

Χάρη στην υποστήριξη που της προσέφεραν ειδικές ομάδες βοήθειας, η Αμερικάνικη Πρεσβεία της Καμπούλ και το φιλανθρωπικό έργο ενός νοσοκομείου στη Νότια Καλιφόρνια, η Aisha μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε επανορθωτική πλαστική εγχείρηση στο πρόσωπο.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο για την Αφγανή Αστυνομία να παρεμβαίνει σε υποθέσεις όπου οι ντόπιοι επιβάλουν κάποιου είδους τιμωρία σε συνανθρώπους τους, όπως για παράδειγμα λιθοβολισμό ή μαστίγωμα, καθώς τέτοιου είδους "ποινές" επιτρέπονται από τον τοπικό νόμο που είναι βασισμένος στο Κοράνι.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος νόμος, δεν αναφέρει πουθενά ότι εγκρίνει τον ακρωτηριασμό της μύτης και των αφτιών μιας ανήλικης κοπέλας επειδή προσπάθησε να το σκάσει απ’ το σπίτι της.

«Αυτή η πράξη είναι εναντίον των Αφγανικών νόμων, εναντίον κάθε βασικής αρχής που διέπει τον κόσμο μας, εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας, γι’ αυτό και θέλαμε να φέρουμε τον δράστη ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Στρατηγός Himat και κατέληξε λέγοντας: «Ο δράστης διέπραξε ένα τεράστιο λάθος. Παραμόρφωσε ένα πλάσμα του Θεού και ήταν περήφανος για την πράξη του αυτή».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις