Logo

Σύνταγμα: 800.000 ευρώ οι ζημιές, 158.000 ευρώ τα δακρυγόνα



 
 

syntagma_epeisodia_4-7-2011Περίπου 800.000 ευρώ πρόκειται να κοστίσουν στο δήμο Αθηναίων οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, στις 29 Ιουνίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς, υπεύθυνος σε θέματα καθαριότητας, διευκρινίζοντας ότι το ποσό αυτό αφορά μόνο στον αστικό εξοπλισμό του δήμου (κάδους ανακύκλωσης, κάδους απορριμμάτων, καλαθάκια κ.α).

Δεν συμπεριλαμβάνονται, δηλαδή, οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στις προθήκες των καταστημάτων.

Σύμφωνα με το πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών του δήμου, έχουν καταστραφεί 176 κάδοι απορριμμάτων και 120 επιδαπέδια καλαθάκια. Εξάλλου τα συνεργεία του Δήμου μάζεψαν τόνους από πέτρες και αποκολλημένα μάρμαρα σ' όλο το κέντρο της Αθήνας.

Από την άλλη πλευρά, οι φορολογούμενοι πολίτες καλούνται να πληρώσουν και τα 2.860 (!!!) δακρυγόνα και χημικά, που εκτόξευσαν την ίδια μέρα στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους οι αστυνομικές δυνάμεις.

Με δεδομένο ότι κάθε δακρυγόνο που ρίχνουν τα ΜΑΤ κοστίζει 50-55 ευρώ, στα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης ξοδεύτηκε το συνολικό ποσόν των 158.0000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο:

"Πολίτες που ξηλώνουν την πλατεία Συντάγματος και πετούν μάρμαρα στους αστυνομικούς. Μάρμαρα τα οποία στη συνέχεια κάποιοι αστυνομικοί πετούν και αυτοί στους πολίτες.

Κουκουλοφόροι που επιτίθενται με ρόπαλα, σφεντόνες και μολότοφ.

Αστυνομικοί που επιτίθενται και αυτοί κατά δικαίων και αδίκων με άνευ προηγουμένου μπαράζ χημικών, χτυπούν με γκλομπ πεσμένους ανθρώπους και κυνηγούν άλλους μέχρι το Μοναστηράκι.

Άλλοι πολίτες με λοστούς και καδρόνια να καταστρέφουν καταστήματα -κάποια από αυτά του Δήμου- και περιουσίες συμπολιτών μας.

Ξενοδόχοι να αναγκάζονται να διώχνουν τους επισκέπτες τους που υπέφεραν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα και τουρίστες να κοιτάζουν εμβρόντητοι.

Όλα αυτά συνέβησαν στο κέντρο της πόλης, στη βιτρίνα της, στην πιο ιστορική της πλατεία".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις