Logo

Προφυλακίστηκαν και οι υπόλοιποι 4 κατηγορούμενοι για την τρομοκρατία



 
 

eksi_9-12-2010Τρεις αρνήσεις και μια επιφύλαξη «εισέπραξε» σήμερα η 31η τακτική ανακρίτρια κατά την λήψη των απολογιών των τεσσάρων κατηγορουμένων οι οποίοι, μαζί με τους ήδη προφυλακισμένους Αλέξανδρο Μητρούσια και Κωνσταντίνο Σακκά, φέρονται ως μέλη μη κατονομαζόμενης, προς το παρόν, τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα πρωτοδικών.

Ειδικότερα, οι 26χρονοι Στέλλα Αντωνίου και Δημήτρης Μιχαήλ και ο 31χρονος Χρήστος Πολίτης αρνήθηκαν τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Αντίθετα, ο 30χρονος Γιώργος Καραγιανίδης ακολούθησε πιστά τη στάση των Αλέξανδρου Μητρούσια και Κώστα Σακκά 21 ετών και 26 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι απολογήθηκαν και προφυλακίστηκαν την περασμένη Τρίτη, αφού προηγουμένως είχαν υποβάλλει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας. 

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης, συγκεκριμένα, απολογήθηκε τυπικά, δηλώνοντας ότι λόγω της συνεχώς διευρυνόμενης, με νέα στοιχεία από τις διωκτικές αρχές, δικογραφίας δεν μπορεί στην παρούσα φάση να υπερασπιστεί ουσιαστικά τον εαυτό του. Έτσι, επιφυλάχθηκε να απολογηθεί στο μέλλον, όταν θα έχει συμπληρωθεί η δικογραφία και θα έχει αποσταλεί από τις διωκτικές στις δικαστικές αρχές το σύνολο των πειστηρίων και των εγγράφων. 

Η Στέλλα Αντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε: «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Η εμπλοκή μου συνίσταται στη συναισθηματική σχέση που έχω με τον Κώστα Σακκά. Μου ζήτησε ο Κώστας (σ.σ. ο Κ. Σακκάς) να βγάλω μια πλαστή ταυτότητα. Δεν του το αρνήθηκα. Μια φορά πήγα στο διαμέρισμα της Πραξιτέλους (σ.σ. φέρεται ως «γιάφκα» της οργάνωσης) για να μεταφέρω βιβλία. Δεν είχα καταλάβει τη δράση του Κώστα». 

Από την πλευρά του ο Χρήστος Πολίτης φέρεται να ισχυρίστηκε κατά την απολογία του : «Δεν γνωρίζω κανένα από τους συγκατηγορουμένους μου. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος μου.» 

Ο Χρήστος Πολίτης, εξάλλου, αντέκρουσε τα όσα υποστήριξε γι’ αυτόν μάρτυρας αστυνομικός ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φύλαγε «τσίλιες» έξω από το διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα ισχυρίστηκε ο αστυνομικός και ότι η παρουσία του στην περιοχή οφείλεται στο γεγονός ότι κοντά στο επίμαχο διαμέρισμα βρίσκεται το γραφείο του συνηγόρου του. «Πήγαινα να δω το δικηγόρο μου και δεν φύλαγα ‘τσίλιες’, όπως υποστηρίζει ο αστυνομικός», φέρεται να υποστήριξε ο Χρ. Πολίτης.

«Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση. Είχα φιλικές σχέσεις με τον Κ. Σακκά από τα σχολικά μας χρόνια», ισχυρίστηκε στην απολογία του ο τέταρτος κατηγορούμενος Δημήτρης Μιχαήλ.

Σημειώνεται, ότι οι τέσσερις που απολογήθηκαν και προφυλακίστηκαν σήμερα, όπως και οι Αλ. Μητρούσιας και Κ. Σακκάς, αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο, με βάση το γνωστό ως «τρομονόμο».

Αναλυτικότερα, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Οι πράξεις σε βαθμό κακουργήματος αφορούν τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις