Logo

Τουρκία: Οργή από τους οπαδούς της Φενέρ (vid)



 
 

fener_11-7-2011Την ψυχραιμία τους έχασαν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου να προφυλακίσει τον πρόεδρο της ομάδας τους Αζίς Γιλντιρίμ, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από μία βδομάδα μαζί με άλλους εξήντα ποδοσφαιρικούς παράγοντες της Τουρκίας. (Δείτε το βίντεο) 

Ο Αζίς Γιλντιρίμ κατηγορείται για ίδρυση παράνομης οργάνωσης και για πραγματοποίηση στημένων ποδοσφαιρικών παιχνιδιών.

«Η απόφαση πρέπει να αντικριστεί με ωριμότητα», ήταν η δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν λίγα μόνο λεπτά αφού ανακοινώθηκε η απόφαση.

Οπαδοί της ομάδας οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους τους οποίους ανάγκασαν να κατεβάσουν τις κάμερές τους. Ένας μάλιστα δημοσιογράφος τραυματίστηκε.

Νωρίτερα δύο χιλιάδες οπαδοί της Φενέρμπαχτσε είχαν πάει στην κατασκήνωση της ομάδας του στο Ντούζτσε, λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη για να συμπαρασταθούν στους ποδοσφαιριστές της Φενέρμπαχτσε. Οπαδοί και ποδοσφαιριστές αγκαλιάστηκαν κλαίγοντας για την ομάδα τους.

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε Σελτσούκ Σαχίν δεν κατάφερε να κάνει καν δήλωση στην τηλεόραση της ομάδας FB επειδή έκλαιγε με λυγμούς. «Οι οπαδοί ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και ήρθαν εδώ και μας στήριξαν, ζήσαμε συγκινητικές στιγμές» δήλωσε ο Άλεξ Ντε Σούζα, ο αρχηγός της ομάδας.

Τρεις ώρες αργότερα οι οπαδοί της ομάδας ενώθηκαν με τις υπόλοιπες χιλιάδες οπαδών που συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο της Βαγδάτης στην περιοχή της Φενέρμπαχτσε, όπου θεωρείται το κάστρο της ομάδας.

«Κανείς δεν τα βάζει με τη Φενέρμπαχτσε», «Η Φενέρμπαχτσε είναι το τελευταίο κάστρο που θα πέσει», «Η Φενέρμπαχτσε θα φάει τους εχθρούς της και θα μετατρέψει τους δρόμους σε κόλαση», φώναζαν οι οπαδοί της ομάδας.

Το μεγαλύτερο σοκ το έζησαν όταν είδαν τον πρόεδρο της ομάδας τους να βγαίνει από το δικαστήριο και να οδηγείται στις φυλακές Μετρίς. Οι δικηγόροι του αμέσως μετά την απόφαση είχαν ζητήσει να μην μεταφερθεί στις φυλακές, αλλά στο νοσοκομείο επειδή πάσχει από διαβήτη.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της κατάθεσής τους, αρκετές φορές είχε μεταφερθεί στις πρώτες βοήθειες, επειδή είχε ανέβει το σάκχαρό του μέχρι και το 240. Τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του και οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Μέχρι χθες είχαν προφυλακιστεί, πέραν του προέδρου της Φενέρμπαχτσε άλλα πέντε στελέχη της ομάδας. Πάντως επισημαίνεται ότι ο εισαγγελέας και ο δικαστής είναι οι ίδιοι που δικάζουν την υπόθεση Εργκενεκόν και πολλοί δεν αποκλείουν και αυτή η υπόθεση αργότερα να συνδεθεί ακόμη και με την Εργκενεκόν.

Η Φενέρμπαχτσε είχε πάρει πέρσι το πρωτάθλημα και τώρα, έπειτα από την προφυλάκιση του προέδρου του αυξάνονται οι πιθανότητες και να χάσει το περσινό πρωτάθλημα, αλλά και να πέσει κατηγορία.

Προφυλακιστέος και ο πρόεδρος της Τράμπζονσπορ

Νέο «κύμα» συλλήψεων βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί, σήμερα, στην Τουρκία, σχετικά με την υπόθεση «στημένων» αγώνων. Μεταξύ των συλληφθέντων, βρίσκεται και ο πρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, Σαντρί Σενέρ, ο οποίος κρατείται στην Κωνσταντινούπολη, όπως και ο πρώην παράγοντας της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Μεχμέτ Λεβέντ Κιζίλ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την σχετική έρευνα, οι συλληφθέντες φέρονται αναμεμειγμένοι, στο «στήσιμο» τουλάχιστον 19 αγώνων του πρωτάθληματος της πρώτης κατηγορίας στην γειτονική χώρα, για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-7-2011 από directNEWS.gr πηγή: politis-news


Τελευταίες Ειδήσεις