Logo

Επεισόδια MAT - φοιτητών



 
 

paideias_epeisodia_11-7-2011Βίαια επεισόδια μεταξύ ομάδας φοιτητών και ανδρών των ΜΑΤ σημειώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Παιδείας. 

(Δείτε βίντεο) 

Οι 70 περίπου φοιτητές πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία για το νέο νομοσχέδιο, που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, και έφθασαν έξω, λίγο μετά τις 14:00  από το υπουργείο, στην είσοδο του οποίου είχαν παραταχθεί άνδρες των ΜΑΤ.

Όταν οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές πέρασαν τα κάγκελα της εισόδου και επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς, με τους οποίους συνεπλάκησαν.

Οι φοιτητές προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά τους αστυνομικούς χρησιμοποίησαν μια μάνικα νερού, η οποία ήταν συνδεδεμένη με βρύση στο προαύλιο του υπουργείου.

Η απάντηση των αστυνομικών ήρθε με τη ρήψη δακρυγόνων, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώθηση των συγκεντρωμένων νεαρών μακριά από την είσοδο του   υπουργείου Παιδείας.

Πριν τα επεισόδια, είχαν αποχωρήσει από το γραφείο της υπουργού Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου οι πρυτάνεις, οι οποίοι αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο επέμειναν στα αιτήματά τους:

* το νέο συμβούλιο να μην έχει διοικητικό ρόλο, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, αλλά ελεγκτικό.

* ο πρύτανης να εκλέγεται από το σύνολο των διδασκόντων και όχι από τα μέλη του συμβουλίου. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις