Αθώους λόγω αμφιβολιών έκρινε τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη το Στ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στην εκδίκαση...
της υπόθεσης παράβασης του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων.
Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ κατηγορήθηκαν για αθέμιτες ενέργειες και προσπάθεια επιρροής του αποτελέσματος του περσινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης, όταν επισκέφτηκαν, στο ημίχρονο του αγώνα, τα αποδυτήρια των διαιτητών.
Η διαδικασία εξέτασης μαρτύρων κράτησε για αρκετές ώρες και μετά από σύντομη διακοπή, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε αθωωτική απόφαση και για τους δύο, με την δικαστή να τους κρίνει αθώους λόγω αμφιβολιών.
Καϋμενάκης: «Το 50%-50% δεν συνιστά επηρεασμό»
Από τους βασικούς μάρτυρες, ήταν ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμένάκης, ο οποίος κατέθεσε τα εξής: «Εγώ δεν ήμουν γραμμένος στο φύλλο αγώνα και δεν μπορούσα να κατέβω στα αποδυτήρια. ΜΕ ενημέρωσε ο γιατρός του αγώνα ότι ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης κατέβηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, δεν ήμουν εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στην ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει κανονισμός. Απαγορεύεται να κατέβεις στα αποδυτήρια χωρίς άδεια, ενώ είθισται, εάν κατέβει ένας πρόεδρος, να κατεβαίνει μαζί του και ο άλλος».
Και ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον εισαγγελέα της έδρας:
Εισαγγελέας: Εάν ήθελε να τους επηρεάσει, δεν θα μπορούσε να το κάνει πριν από τον αγώνα;
Καϋμενάκης: Δεν ξέρω. Υπάρχουν βέβαια και τα τηλέφωνα.
Εισαγγελέας: Είναι γνωστά τα τηλέφωνα των διαιτητών;
Καϋμενάκης: Ναι, είναι γνωστά.
Εισαγγελέας: Είναι γνωστά και τα μέρη που συχνάζουν οι διαιτητές;
Καϋμενάκης: Όχι, αυτό δεν το ξέρω.
Εισαγγελέας: Ο κύριος Μαρινάκης και ο κύριος Θεοδωρίδης δεν θα έπαιρναν μέτρα ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί εάν ήθελαν να επηρεάσουν τους διαιτητές;
Καϋμενάκης: Δεν ξέρω, τι να σας πω;
Εισαγγελέας: Είναι συνηθισμένο να διαμαρτύρεται κάποιος στο όριο του ανεκτού;
Καϋμενάκης: Συνηθισμένο είναι.
Εισαγγελέας: Θα μπορούσατε να είχατε αδικηθεί και χωρίς αυτήν την παρέμβαση;
Καϋμενάκης: Ναι, θα μπορούσαμε.
Εξάλλου, ο Γιάννης Καϋμενάκης ρωτήθηκε: «Θεωρείτε ότι η φράση 'παίξτε 50%-50% και μη φοβάστε τίποτα' συνιστά έμμεσο επηρεασμό;» και απάντησε: «Όχι, δεν συνιστά».
Γιάχος: «Δεν προσπάθησε να μας επηρεάσει»
«Αθωωτικός» για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν ο διαιτητής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος, ο οποίος δήλωσε αρχικά: «Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήρθαν ο κύριος Μαρινάκης, ο κύριος Θεοδωρίδης, μαζί με τον κύριο Μπουτζιώλη, που ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού. Ήρθαν και οι τρεις μαζί. Ο κύριος Μαρινάκης μάς είπε 'ήρθα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα'. Όλοι οι πρόεδροι τα ίδια λένε. Με το 50-50 εννοούσε να σφυρίζω ό,τι βλέπω. Είναι μία έκφραση και συνηθίζεται. Συνήθως οι πρόεδροι έρχονται στην αρχή και στο τέλος. Δεν ξέρω γιατί ήρθε στο ημίχρονο, ρωτήστε τον ίδιο».
Και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις...
Εισαγγελέας: Επηρεαστήκατε από τα λόγια του;
Γιάχος: Εμένα δεν με επηρεάζει τίποτα.
Εισαγγελέας: Με αυτό που σας είπε, μήπως διαμαρτυρήθηκε για τα σφυρίγματά σας;
Γιάχος: Όχι, δεν μπορώ να το εκλάβω ως διαμαρτυρία.
Εισαγγελέας: Στο φύλλο αγώνα γιατί δεν το γράψατε;
Γιάχος: Γράφουμε στο φύλλο αγώνα ό,τι είναι σημαντικό. Αυτό ήταν συνηθισμένο.
Εισαγγελέας: Στο 2ο ημίχρονο, η διαιτησία σας πως ήταν;
Γιάχος: Θεωρώ ότι έκανα ένα λάθος. Εννοείται ανθρώπινο. Και τιμωρήθηκα γι' αυτό για 4 μήνες.
Εισαγγελέας: Πώς μπήκαν μέσα οι κύριοι κύριοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης;
Γιάχος: Ο αστυνομικός απ' έξω μας ρώτησε εάν επιτρέπουμε να μπει μέσα ο κύριος Μαρινάκης και εμείς το επιτρέψαμε. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι προσπάθησε να μας επηρεάσει.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2014 από directNEWS.gr πηγή:sentragoal