Logo

Στο ''σκαμνί'' 6.415 ταξιτζήδες !



 
 

dikaiosynh_taxiΤο εδώλιο του κατηγορουμένου πρόκειται να αντιμετωπίσουν  6.415 ιδιοκτήτες ταξί, σε όλη την Ελλάδα, λόγω των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν καθώς η συναντηση με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ρακούση απέβη άκαρπη.

(Δείτε το βίντεο) 

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ έχουν σχηματιστεί από τις 18 Ιουλίου μέχρι και τις 28 Ιουλίου, ογδόντα δύο δικογραφίες, για παρακώλυση συγκοινωνιών κι άλλα συναφή αδικήματα.

Ήδη 35 δικογραφίες με εμπλεκόμενους 5.524 ταξιτζήδες έχουν υποβληθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά,  διερευνούν το περιστατικό με τα χυμένα λάδια στο δρόμο κατά τη συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί στο λιμάνι, την Πέμπτη.

Προσαγωγή Μαυρίκη στη ΓΑΔΑ

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει  και εξετάσθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τα χυμένα λάδια στους δρόμους του Πειραιά,  ο Παναγιώτης Μαυρίκης, μέλος του ΔΣ του ΣΑΤΑ.

Ο κ. Μαυρίκης, συνδικαλιστής της ΠΑΣΕΒΕ στον κλάδο των ΤΑΞΙ, προσήχθη αργά το βράδυ της Παρασκευής και μετά την ολοκλήρωση της εξέτασής του αφέθηκε ελεύθερος.

Το ΚΚΕ κατήγειλε ως «τρομοκρατική» την προσαγωγή του συνδικαλιστή στη ΓΑΔΑ, με ανακοίνωσή της στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η κυβέρνηση επιδιώκει με τις διώξεις να χτυπήσει το συνεχιζόμενο αγώνα στον κλάδο των ΤΑΞΙ. Τα τρομοκρατικά μέτρα, οι απειλές, οι συλλήψεις που προωθεί η κυβέρνηση πρέπει να συναντήσουν την καθολική αντίθεση και καταδίκη του λαού.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στις διώξεις και την τρομοκρατία, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Άκαρπη η συνάντηση 

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση  με εκπροσώπους των ιδιοκτητών για την εξεύρεση λύσης και την εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Ωστόσο, δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα από την εν λόγω συνάντηση που ολοκληρώθηκε μετά τις 2 το μεσημέρι. 

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε πως  αν και ο κ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο, «δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα».

Ο κ. Λυμπερόπουλος πρόσθεσε, επίσης,  ότι ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους.

«Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για κανόνες οι οποίοι « θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί».

Επίσης, προστίθεται, ότι το υπουργείο αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του.

Οι προτάσεις θα διαμορφωθούν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αφού ληφθούν υπόψη οι  θέσεις όλων των μερών, και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών - χρηστών.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση, ότι θα διασφαλιστεί, όπως έχει ανακοινωθεί από τις 7 Ιουλίου, σε όλα τα μέρη, εύλογος χρόνος,  για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν.

Στην Κέρκυρα: 

Αργα το βράδυ της Παρασκευής, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, εξαγριωμένοι αυτοκινητιστές έκαναν γυαλιά καρφιά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, ομάδα, περίπου, 150 ατόμων έσπασε  την πόρτα των γραφείων και κατέστρεψε τα πάντα, από γραφεία  μέχρι ηλεκτρονικούς υπολογιστές.



Βανδαλισμοι στο ΠΑΣΟΚ by jvnadr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις