Logo

Ατιμωτική απόταξη για την αστροναύτη Λίζα Νόβακ (vid)



 
 

astronaftis_nowak_29-7-2011Με ατιμωτική απόταξη από το αμερικανικό ναυτικό, τιμωρήθηκε η πρώην αστροναύτης Λίζα Νόβακ, που κατηγορείται για απόπειρα απαγωγής της κοπέλας του πρώην φίλου της, στο αεροδρόμιο το Ορλάντο, το 2007. 

«Η συμπεριφορά της δεν συνάδει με την αναμενόμενη από ανώτερο αξιωματικό του Ναυτικού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Νόβακ, η οποία υπηρέτησε στην NASA ως ειδικός επιστήμονας στην ρομποτική και πήρε μέρος σε αποστολές στο διάστημα ως μηχανικός, εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ως εκπαιδεύτρια.

Κατηγορείται ότι οδήγησε 900 μίλια από το Χιούστον στο Ορλάντο, το Φεβρουάριο του 2007 – φορώντας πάνες της NASA ώστε να αποφύγει τις στάσεις – και παρακολούθησε την πρώην σμηναγό Colleen Shipman, νυν φίλη του πρώην της, Bill Oefelein, με σκοπό να την απαγάγει.

Σύμφωνα με την Shipman, η Νόβακ της επιτέθηκε στο πάρκινγκ του αεροδρομίου και μόλις που πρόλαβε να μπει μέσα στο αυτοκίνητό της και να γλιτώσει.

Στην κατοχή της είχαν βρεθεί ένα πιστόλι και αντικείμενα όπως γάντια, ένα τρυπάνι και πλαστικές σακούλες σκουπιδιών.

Η ίδια αρνείται ότι είχε πρόθεση να βλάψει την Shipman, ενώ στο πλαίσιο δικαστικού συμβιβασμού, δήλωσε ένοχη για ελαφρύτερα αδικήματα και αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή.



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις