Logo

Η οικογένεια της Αγγελικής Χατζηδημητρίου ζητά αποζημίωση 11 εκατ. ευρώ



 
 

aggelikh_xatzhdhmhtrioy_30-7-2011Αποζημίωση ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικεί η οικογένεια της δημοσιογράφου της εφημερίδας "Πατρίδα" της Χίου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Η Χιώτισσα δημοσιογράφος ζει, εδώ και πέντε  χρόνια, ως "φυτό", λόγω της βίαιης απώθησής της από ιδιωτικό φρουρό της ΔΕΗ και της μετέπειτα αμελούς συμπεριφοράς των γιατρών του νοσοκομείου του νησιού, όπου προσέτρεξε για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Ειδικότερα,  με αγωγή της η οικογένεια της δημοσιογράφου στρέφεται κατά:

-της ΔΕΗ, του σεκιουριτά και της εταιρείας φύλαξης της Επιχείρησης, από τους οποίους ζητεί το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ

-του νοσοκομείου της Χίου από το οποίο ζητεί το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου εκδίκασε το ποινικό μέρος της υπόθεσης και καταδίκασε σε φυλακίσεις:

 *18 μηνών, τον παθολόγο γιατρό του νοσοκομείου του νησιού, Γιάννη Μαλακό, και 6 μηνών τον χειρουργό Αθανάσιο Ρουμελιώτη για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

 *8 μηνών τον Γιώργο Παβίτσο, φύλακα της τοπικής ΔΕΗ για απλή σωματική βλάβη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο χορήγησε αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες, ενώ έκρινε αθώους τους γιατρούς Γιάννη Γιαννούλο, Λάκη Χαλκιά, Γιάννη Κάβουρα και Στέλιο Βλατάκη.

Η υπόθεση αφορά περιστατικό που συνέβη το πρωί στις 8 Απριλίου του 2006, όταν η δημοσιογράφος έσπευσε στον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για να καλύψει πυρκαγιά


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2011 από directNEWS.gr

 


Σχετικά θέματα:

Χίος: Καταδίκη γιατρών για την υπόθεση της Αγγελικής Χατζηδημητρίου


Τελευταίες Ειδήσεις