Logo

Ιράν: Τον συγχώρεσε και αρνήθηκε την αντεκδίκηση της σαρία



 
 

bahrami_31-7-2011"Η Αμενέχ Μπαχρεμί, θύμα της επίθεσης με οξύ, συγχώρεσε την τελευταία στιγμή το δράστη της επίθεσης Ματζίντ Μοβαχεντί".

(Δείτε το βίντεο)

Με αυτή την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ιρανικής κρατικής τηλεόρασης, γνωστοποιήθηκε η άρνηση της Αμενέχ Μπαχρεμί να κάνει χρήση του δικαιωματός της για αντεκδίκηση κυριολεκτικά στο "παραπέντε", καθώς η εφαρμογή του επίμαχου  νόμου επρόκειτο να γίνει σήμερα Κυριακή.

Ειδικότερα, η νεαρή ιρανή Αμενέχ Μπαχραμί, που τυφλώθηκε και στα δυο μάτια και το πρόσωπό της παραμορφώθηκε ύστερα από επίθεση που δέχθηκε με οξύ πήρε τη μεγάλη απόφαση.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να μη ζητήσει την αντίστοιχη τιμωρία του δράστη της επίθεσης, όπως προβλέπει ο ισλαμικός νόμος (σαρία) - πρόκειται για το γνωστό οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος - αλλά ζητεί ν'αποζημιωθεί.

Διευκρινίζεται, ότι κατ' εφαρμογή του νόμου της σαρία, ο Μοβαχεντί επρόκειτο να τυφλωθεί σήμερα με πέντε σταγόνες οξύ στο κάθε μάτι για την επίθεση, το 2004,  κατά της 30χρονης Μπαχρεμί, επειδή δεν ήθελε να τον παντρευτεί. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις