Logo

Εδώλιο σε 11 για τα ''τρομο-δέματα'' δείχνει η εισαγγελέας



 
 

tromopaketa_protash_31-7-2011Η Εισαγγελέας Εφετών Ξένη Δημητρίου ζητά να καθίσουν στο εδώλιο έντεκα άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στην αποστολή παγιδευμένων δεμάτων κυρίως προς πρεσβείες, τον περασμένο Νοέμβριο. 

Την ευθύνη για την αποστολή των τρομο-πακέτων είχε αναλάβει η οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Έτσι, η κ. Δημητρίου στην πολυσέλιδη πρότασή της κάνει ιδιαίτερη και εκτενή  μνεία στον Χάρη Χατζημιχελάκη, ο οποίος πρόσφατα καταδικάσθηκε σε 25ετή κάθειρξη, ως μέλος της εν λόγω οργάνωσης.

tromopaketa_protash1_31-7-2011Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός αποδίδει στον Χατζημιχελάκη "διευθυντικό ρόλο" στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και με αυτό το σκεπτικό προτείνει την παραπομπή του του για "ηθική αυτουργία" στην αποστολή συνολικά 12 "τρομοπακέτων" στην Αθήνα, σε πρεσβείες και φορείς , καθώς και στο εξωτερικο στους ηγέτες της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Οι πράξεις αυτές πραγματοποιήθηκαν την 1η και τη 2α Νοεμβρίου 2010, ενώ, όπως τονίζεται στην πρόταση, δύο εκ των κατηγορουμένων είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω μετά την έκρηξη παγιδευμένου δέματος, το οποίο είχαν παραδώσει σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.

Επιπλέον, η κ. Δημητρίου προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας να παραπέμψει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μαζί με τον Χατζημιχελάκη και άλλα δέκα άτομα και συγκεκριμένα τους:  

*Νταμιάνο Μπολάνο, Χρήστο Τσάκαλο, Γεράσιμου Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού, Αλέξανδρο Μητρούσια, Γιώργο Καραγιάννιδη, Όλγα Οικονομίδου, Γιώργο Πολύδωρο και Μιχάλη Νικολόπουλο.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις