Logo

Στο σκαμνί η παιδίατρος του ΙΚΑ που κατηγορείται για ''φακελάκι''



 
 

paidiatros_11-8-2011Φυλάκιση 18 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στην 66χρονη παιδίατρο του ΙΚΑ Ηρακλείου Κρήτης, η οποία συνελήφθη την Δευτέρα, αμέσως μόλις είχε βάλει στον... κόρφο της το "φακελάκι" των 30 ευρώ.

(Δείτε το βίντεο) 

Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορουμένη και την παρεπόμενη ποινή της αφαίρεσης της άδειας άσκησης επαγγέλματος επί 12 μήνες.

Η παιδίατρος κατά την απολογία της στο δικαστήριο δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Αντίθετα, υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σκευωρίας στην υπόθεση που αφορά τον εμβολιασμό ενός 2χρονου κοριτσιού.

Ειδικότερα, στην απολογία της η παιδίατρος ισχυρίστηκε, ότι τα χρήματα δεν ήταν "φακελάκι" που εισέπραξε για τον εμβολιασμό του 2χρονου παιδιού των γονέων που την κατήγγειλαν.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι πολλές φορές είχε εξετάσει στο δικό της ιατρείο το κοριτσάκι χωρίς να παίρνει χρήματα για την επίσκεψη.

Οι γονείς, πρόσθεσε, της είχαν πει ότι  θα της έδιναν χρήματα όποτε θα μπορούσαν.

Τα προσημειωμένα χρήματα που βρέθηκαν επάνω της, είπε, ότι της τα έδωσε η μητέρα γι' αυτές τις επισκέψεις, λέγοντάς της "πάρε αυτά τώρα, σου χρωστάω πολλά".

Ωστόσο, αμετακίνητος στην καταγγελία του παραμένει και ο 39χρονος, που προσέφυγε κατά της παιδιάτρου στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, δηλώνοντας στην εφημερίδα «Πατρίς»:

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Το έκανα για λόγους αξιοπρέπειας. Μακάρι να το είχα κάνει νωρίτερα αλλά δεν ήξερα πώς να κινηθώ». 

Η παιδίατρος, που υπηρετεί στο ΙΚΑ 35χρονια, επρόκειτο να δικαστεί την Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Όμως, τελικά η δίκη έγινε την Πέμπτη και η παιδίατρος μετά την καταδίκη της άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις