Logo

Πτώση απελπισίας, λόγω ΔΝΤ, στη Ρουμανία !



 
 

twrapeftei_23-12-2010Άρχισε ο κόσμος να πηδάει από τα μπαλκόνια στην κυριολεξία με τα μέτρα του ΔΝΤ!

Η αρχή έγινε στη Ρουμανία όπου ένας άνδρας έκανε … ελεύθερη πτώση από τον εξώστη του ρουμάνικου κοινοβουλίου και έπεσε πάνω στα έδρανα των βουλευτών, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό κάνουν τα ίδια με τους Έλληνες συναδέλφους τους.  Ψηφίζουν, δηλαδή, το ένα επαχθές μέτρο πίσω από το άλλο επειδή έτσι ορίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

 Μάλιστα, ο άνδρας λίγο πριν πέσει φώναξε «στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου», όπως δήλωσε ότι άκουσε ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου.

Τη στιγμή που ο απελπισμένος Ρουμάνος έπεφτε από τον εξώστη, στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο πρωθυπουργός Εμιλ Μποκ και τοποθετούνταν επί της πρότασης μομφής την οποία έχει υποβάλει η αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο σχετικά με τον καθορισμό των μισθών στο δημόσιο τομέα.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας διέκοψε την ομιλία του, αποχώρησε από το βήμα και κατευθύνθηκε προς το σημείο που έπεσε ο συμπατριώτης του, όπως έκαναν και οι εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο άνδρας, που εργαζόταν στην κρατική τηλεόραση, φορούσε μια μπλούζα που έγραφε : «Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε», ενώ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres", κατά τη μεταφορά του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, φώναζε «Ελευθερία».

Παρά την πτώση του άνδρα οι εργασίες του κοινοβουλίου συνεχίστηκαν. Με την ολοκλήρωση της συζήτησης απορρίφθηκε η πρόταση μομφής που είναι η τέταρτη κατά σειρά γι’ αυτή τη χρονιά.

Η κυβέρνηση συνασπισμού που κυβερνά τη χώρα, παρά τους κλυδωνισμούς και το εύθραυστο της σύνθεσής της, φέρεται αποφασισμένη να θέσει σε εφαρμογή τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή οικονομικής βοήθειας, ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς τη Ρουμανία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις