Logo

Ψυχοφάρμακα αντί για παυσίπονα σε κουτιά του Nurofen Plus



 
 

nurofen_26-8-2011Χιλιάδες νέες παρτίδες του γνωστού και ευρέως χρησιμοποιούμενου φαρμάκου, Nurofen Plus, έχουν για περιεχόμενο στα κουτιά του αντί για το παυσίπονο, χάπια που προορίζονται για ασθενείς που πάσχουν από σχιζοφρένεια.

Προειδοποιητική ανακοίνωση εξέδωε το Πρακτορείου Ελέγχου Φαρμάκων και προϊόντων Υγείας (MHRA) της Βρετανίας, στην οποία αναφέρει, ότι χιλιάδες πακέτα Nurofen Plus περιέχουν, αντ’ αυτού, το Seroquel XL, ειδικό φάρμακο για τη σχιζοφρένεια και τη μανιοκατάθλιψη.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το μοιραίο «λάθος» συνέβη κατά τη διάρκεια της συσκευασίας, σε εργοστάσιο του νότιου Λονδίνου.

Ο Ρέκιτ Μπένκιζερ, ένας από τους υπεύθυνους παραγωγής-συσκευασίας της εταιρίας, σε γραπτή δήλωσή του προς τον τύπο, ανέφερε ότι διεξάγονται «σοβαρές έρευνες» για να διευκρινισθεί πώς, για ποιο λόγο, πότε και από ποιους δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

Seroquel_XL_26-8-2011Πάντως, το θέμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο αφού το Seroquel XL παρασκευάζεται από άλλη εταιρία, την AstraZeneca.

Με την ίδια ανακοίνωση διέψευσε δημοσιεύματα της Daily Mail, που έκαναν λόγο για ακτιβιστές, οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα αντικαθιστώντας το φάρμακο, με σκοπό να σαμποτάρουν την εταιρεία, επειδή έκανε πειράματα σε ζώα.

Οι προβληματικές παρτίδες ανακοινώθηκαν και είναι οι εξής:

Νο                      Ημ. Λήξης         Nο παραγωγής
13JJ                    03/2014           00327 / 0082
57JJ                    05/2014           0063 / 0376
49JJ                    05/2014           0063 / 0376

Όσοι κατά λάθος λάβουν Seroquel και όχι Nurofen ίσως αισθανθούν έντονη υπνηλία και δεν θα πρέπει να οδηγήσουν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις