Logo

''Μαϊμού'' ήταν ο ναυτικός ο χρυσοχόος και τα χρυσαφικά !



 
 

apath_xrysafika_27-8-2011Το δίδυμο των απατεώνων είχε σκαρφιστεί ένα ωραίο κόλπο για να πουλά, ως γνήσια, «μαϊμού» χρυσαφικά σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους.

Ωστόσο, η τύχη τους εγκατέλειψε στην τελευταία "δουλειά", όταν ο ηλικιωμένος αποδείχθηκε ότι ήταν λιγότερο... ανυποψίαστος από τα προηγούμενα θύματά τους.

Οι δύο δράστες έπαιξαν και αυτή την τελευταία φορά τον ίδιους ρόλους:

Ο 58χρονος παρίστανε το ναυτικό, ο οποίος εμφανιζόταν πρώτος στα θύματα, υποστηρίζοντας ότι έχει δήθεν μεγάλης αξίας χρυσαφικά, που είχε φέρει από τα ταξίδια του.

Ο συνεργός του παρίστανε το χρυσοχόο, που βρισκόταν εντελώς συμπτωματικά στην ίδια περιοχή και διαβεβαίωνε το υποψήφιο θύμα για τη μεγάλη αξία των χρυσαφικών.

Η γνωστή για τους δύο απατεώνες... θεατρική σκηνή παίχτηκε στην Καρδίτσα προκειμένου να πειστεί ένας 82χρονος να τους δώσει τα ωραία του λεφτά.

Έτσι, ο 58χρονος πλησίασε τον 82χρονο "στόχο" και άρχισε να του δείχνει τα πολύτιμα χρυσαφικά, που δήθεν είχε φέρει από τα ταξίδια του.

Σε λίγο εμφανίστηκε και ο... χρυσοχόος που επιβεβαίωσε τη μεγάλη αξία των προς πώληση χρυσαφικών. Μάλιστα, προθυμοποιήθηκε να τα αγοράσει ο ίδιος.

Αλλά τι... κρίμα δεν είχε επάνω του χρήματα, γι' αυτό και ζήτησε από τον 82χρονο να τα αγοράσει για λογαριασμό του, υποσχόμενος ότι θα του έδινε πολύ περισσότερα από όσα θα πρόσφερε στο... ναυτικό.

Ο 82χρονος πείστηκε προς στιγμή και «σήκωσε» από την τράπεζα 1.400 ευρώ για να αγοράσει τρία ρολόγια.

Οι απατεώνες έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ ο 82χρονος απευθύνθηκε αρχικά σε χρυσοχοείο, όπου του είπαν ότι ο θησαυρός ήταν... άνθρακες και στη συνέχεια στην αστυνομία για να καταγγείλει την απάτη.

Οι διωκτικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν στη Λάρισα τον 58χρονο. Πάνω του βρήκαν 600 ευρώ, τα οποία απέδωσαν στον 82χρονο.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο 58χρονος, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ο συνεργός του, ο οποίος αναζητείται, είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο πολλές απάτες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις