Logo

Συμβουλές για υγιές δέρμα για το τέλος του καλοκαιριού



 
 

smrskn_27-8-2011Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και η δερματολόγος Jessica Wu, προσφέρει συμβουλές για να φερθείτε στο δέρμα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χρησιμοποιήστε ελαφρύτερα αντηλιακά με την ίδια προστασία

Είναι γεγονός ότι η καλοκαιρινή ζέστη και η υγρασία μπορούν να έχουν αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σας. Για να του δώσετε, λοιπόν, τη δυνατότητα να ηρεμήσει, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντηλιακό σε υγρή μορφή ή σε τζελ.

«Τα προϊόντα αυτά απορροφώνται ταχύτερα από το δέρμα, χωρίς να αφήνουν αίσθηση λιπαρότητας», εξηγεί η Δρ. Wu.

Αν έχετε τάση ακμής, χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό χωρίς έλαια ώστε να αποφευχθεί η απόφραξη των πιο ευαίσθητων πόρων του δέρματός σας.

Επίσης, αν έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα δεν πρέπει να εφησυχάζεστε, καθώς δεν έχετε ανοσία στην ηλιακή βλάβη. Τα αντηλιακά είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή μελανωμάτων και για προστασία από τον ήλιο και τον καρκίνο του δέρματος.

Επομένως, το γεγονός ότι το δέρμα σας δεν καίγεται εύκολα από τον ήλιο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό.

Σταματήστε τον ιδρώτα πριν ξεκινήσει

«Λάβετε μέτρα αμέσως μόλις βγείτε έξω από το ντους για να «εξορκίσετε» τον ιδρώτα για το υπόλοιπο της ημέρας», προτείνει η Δρ. Wu. Αν πριν προλάβετε να βάλετε αποσμητικό έχετε αρχίσει ήδη να ιδρώνετε, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι για τα μαλλιά για να φυσήξετε δροσερό αέρα κάτω από τα χέρια σας και κατόπιν βάλτε το αποσμητικό σας.

Σε ακραίες περιπτώσεις εφίδρωσης, η Δρ. Wu λέει ότι ο δερματολόγος σας μπορεί να σας συστήσει ενέσεις Botox: «Το Botox σταματά την εφίδρωση, αποκλείοντας το σήμα από τις απολήξεις των νεύρων που λένε στους ιδρωτοποιούς αδένες να εκκρίνουν ιδρώτα», εξηγεί.

hrprtct_27-8-2011Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τα στοιχεία της φύσης

«Ο ήλιος, το αλατόνερο και το χλώριο μπορούν να στεγνώσουν τα μαλλιά σας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ψαλίδα και να καταστραφεί το χρώμα τους» λέει η Δρ. Wu. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό και βάλτε κοντίσιονερ όταν βγείτε από την πισίνα ή τη θάλασσα.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό για να αποφύγετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Με τον καιρό, οι ισχυρές UV ακτίνες του ήλιου μπορεί να σπάσουν το κολλαγόνο και τους ελαστικές ιστούς στο δέρμα σας, καθιστώντας το πιο χαλαρό. «Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές γύρω από τα μάτια, αφού το δέρμα σε αυτόν τον τομέα είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου σας», εξηγεί η Δρ. Wu.

Ωστόσο, η χρήση αντηλιακού σε κρεμώδη μορφή γύρω από τα μάτια σας, μπορεί να οδηγήσει σε μικρές, άσπρες προσκρούσεις – κύστες γεμάτες με κερατίνη. Για να μην εμφανίσετε σακούλες κάτω από τα μάτια, η Δρ. Wu προτείνει τη χρήση ενός αντηλιακού σε υγρή μορφή ή τζέλ που στεγνώνει γρήγορα.

Εξαφανίστε την ακμή στο σώμα σας με σαλικυλικό οξύ

Σύμφωνα με τη Δρ. Wu, η εμφάνιση ακμής οπουδήποτε αλλού πέρα από το πρόσωπο, είναι σίγουρα πιο συχνή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ιδρώτας μπορεί να κολλήσει στα ρούχα και να προκαλέσει τριβές ή να φράξει τους πόρους.

Για την αποφυγή του παραπάνω, η Δρ. Wu συνιστά τη χρήση αφρόλουτρου με σαλικυλικό οξύ. Είναι, επίσης, βασικό να μην αμελείτε την απολέπιση του σώματός σας μόνο και μόνο επειδή το δέρμα σας είναι πιο ξηρό το καλοκαίρι – ειδικά αν χρησιμοποιείτε σύστημα ψεκασμού ή λοσιόν αυτο-μαυρίσματος.

Το πράσινο τσάι μπορεί να απαλύνει ένα ηλιακό έγκαυμα

Έρευνες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να έχει θετικά οφέλη για το δέρμα, όπως, για παράδειγμα, τη μείωση φλεγμονών και την καταπολέμηση ουσιών που προκαλούν καρκίνο. Η Δρ. Wu, για την ανακούφιση ενός ηλιακού εγκαύματος, προτείνει την εφαρμογή μιας δροσερής κομπρέσας με πράσινο τσάι για 5 έως 10 λεπτά, από 2 έως 3 φορές την ημέρα.

«Βουτήξτε μια λεπτή πετσέτα σε κρύο πράσινο τσάι, στύψτε το και εφαρμόστε την επάνω στο ηλιακό σας έγκαυμα, προκειμένου να ανακουφίσει την ερυθρότητα, το οίδημα και τον πόνο». Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, η Δρ. Wu συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε τζελ αλόης και ένα αντιφλεγμονώδες παυσίπονο, όπως ασπιρίνη ή ιβουπροφαίνη, για να μειωθεί το πρήξιμο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις