Logo

Απειλούσαν ακόμα και με βιασμό ηλικιωμένες για να τους δώσουν λεφτά!



 
 

xania_28-8-2011Αδίστακτη τετραμελής συμμορία ληστών - απειλούσαν ακόμα και με βιασμό ηλικιωμένες γυναίκες για να τους αφαιρέσουν τις οικονομίες τους (!) - έπεσε στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 35, 33, 23 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λιμάνι Σούδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης", "ληστεία" και "κλοπή".

Οι δράστες ληστειών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων συνελήφθησαν μετά από καταγγελία 86χρονης, στο Πλατάνι Χανίων, η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι της αφαίρεσαν 30 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, που αναζητούσαν τα μέλη της σπείρας, εντόπισαν τέσσερις Έλληνες, οι οποίοι ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν για Πειραια από το Λιμάνι της Σούδας.

Οι τέσσερις άνδρες φάνηκαν ύποπτοι στους αστυνομικούς. Έτσι, προσήχθησαν στην αστυνομία, όπου αναγνωρίστηκαν από την 86χρονη. Έτσι συνελήφθησαν και στη συνέχεια ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκαν τα εξής:

-Το απόγευμα του Σαββάτου ένας εκ των συλληφθέντων επισκέφθηκε 86χρονη, στο σπίτι της στο Πλατάνι Χανίων.

Της δήλωσε ότι είναι υπάλληλος της Πρόνοιας και με τη μέθοδο της απασχόλησης, έδωσε την δυνατότητα στους τρεις συνεργούς του να μπουν από ανασφάλιστο παράθυρο μέσα στο σπίτι και αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριάντα ευρώ, τράπηκαν σε φυγή.

-Τις μεσημβρινές ώρες της 26-08-2011, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μορονίου Δήμου Φαιστού Ηρακλείου, εισήλθαν δύο από τους δράστες από ανασφάλιστη είσοδο στην κατοικία 85χρονης.

Προφασίστηκαν τους εμπόρους ενδυμάτων και χρησιμοποιώντας κομμάτι υφάσματος, έδεσαν με την βία τα χέρια της σε καρέκλα, και ταυτόχρονα απειλώντας την φραστικά ότι θα την βιάσουν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων σαράντα ευρώ (340) και ένα χρυσό σταυρό που φορούσε στο λαιμό της και στη συνέχεια έγιναν καπνός.

-Την ίδια χρονική περίοδο οι τέσσερις δράστες μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων, όπου και επιχείρησαν με τον ίδιο τρόπο να δραστηριοποιηθούν εγκληματικά σε βάρος ηλικιωμένων, έγιναν όμως αντιληπτοί από μία κάτοικο και διέφυγαν.

Πάνω στους τέσσερις συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των χιλίων τριακόσια σαράντα πέντε ευρώ (1.345), μέρος του οποίου (370) ευρώ, προήλθε από τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, ενώ ερευνάται αν η κατοχή του υπόλοιπου χρηματικού ποσού προέρχεται από άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις δράστες είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Μάλιστα, η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων συνεχίζει την προανάκριση, καθώς διερευνά τη συμμετοχή των συγκεκριμένων ατόμων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται, ότι οι τέσσερις δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις