Logo

Λόγω Χριστουγέννων ...ξέμεινε στην Ελληνική πρεσβεία το πακέτο - βόμβα



 
 

presveia_27-12-2010Την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων, είχε φθάσει στην Ελληνική πρεσβεία της Ρώμης  το παγιδευμένο δέμα – παρόμοιο με αυτά που εστάλησαν στις 23 Δεκεμβρίου στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ελβετίας και της Χιλής στην αιώνια πόλη –  το οποίο εντοπίστηκε σήμερα.

Το τρομο – πακέτο δεν ανοίχτηκε από κανένα και λόγω της εορτής των Χριστουγέννων παρέμεινε στην πρεσβεία  επί τριήμερο… ανέγγιχτο και κυρίως χωρίς να εκραγεί!

Σήμερα που πέρασαν τα Χριστούγεννα  και η ημέρα είναι «full time» εργάσιμη,  το πακέτο έτυχε της προσοχής του προσωπικού της πρεσβείας και εκρίθη ύποπτο… Έτσι, κλήθηκαν οι καραμπινιέροι οι οποίοι καλού κακού εξουδετέρωσαν το πακέτο με τεχνητή έκρηξη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Ιταλικών αρχών, η μπαταρία του εκρηκτικού μηχανισμού είχε πιθανότατα αποφορτιστεί. Γι’ αυτό και όλες αυτές τις ημέρες το δέμα δεν εξερράγη.

Την έρευνα για το πακέτο βόμβα διενεργεί ο εισαγγελέας της Ρώμης Πιέρο Τσαβιότι, ο οποίος είναι ο εισαγγελικός λειτουργός που διερευνά και τις περιπτώσεις  των εκρήξεων στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας οι οποίες είχαν προκαλέσει τον τραυματισμό δύο ατόμων. Οι τρεις υποθέσεις ανατέθηκαν στον ίδιο εισαγγελέα, καθώς , όπως δήλωσε ο στρατηγός των καραμπινιέρων, Μαουρίτσιο Μετζαβίλα, οι Ιταλικές αρχες θεωρούν ότι  και το τρομο – πακέτο που εντοπίστηκε στην Ελληνική πρεσβεία εντάσσεται σ’ ένα ενιαίο σχέδιο βομβιστικών επιθέσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι την ευθύνη για τα πακέτα βόμβες στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής είχε αναλάβει  Ιταλική οργάνωση, που επικαλούνταν το όνομα του νεκρού τρομοκράτη Λάμπρου Φούντα , ο οποίος  σκοτώθηκε το Μάρτιο του 2010 σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς.

Η εν λόγω οργάνωση , με την επωνυμία  Federazione Anarchica Informale, επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας στο σύντομο μήνυμά της, που είχε βρεθεί σε ένα κουτί κοντά σε έναν από τους δύο τραυματίες, ανέφερε :«Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, με λόγια και με πράξεις. Να καταστρέψουμε το απολυταρχικό σύστημα. Ζήτω η FAI, ζήτω η αναρχία. Federazione Anarchica Informale, επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας».

Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας της Ρώμης,  στο πακέτο βόμβα, που βρέθηκε σήμερα στην Ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη και έχει διαστάσεις κόλλας χαρτιού Α4,  αναγράφεται ως αποστολέας ο «πολιτιστικός σύνδεσμος Ελλάδα- Ιταλία».

Το πακέτο, κατά τις ίδιες πηγές, περιελάμβανε μια μαύρη θήκη cd, μέσα στην οποία υπήρχε  o εκρηκτικός μηχανισμός και μήνυμα για ανάληψη ευθύνης, που εξετάζεται από τις Ιταλικές αρχές.

Σημειώνεται ότι   λίγο πριν τον εντοπισμό του παγιδευμένου δέματος στην πρεσβεία της Ελλάδας  είχε σημάνει «συναγερμός» για ύποπτα πακέτα στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Βενεζουέλας, του Μονακό, του Μαρόκο και της Δανίας στη Ρώμη. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για πακέτα τα οποία είτε ήταν άδεια είτε περιείχαν απλά μια ατζέντα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις