Logo

ΣτΕ: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στους ενστόλους με τατουάζ



 
 

astynomikoi 2-2-2015Οι ένστολοι μπορούν να έχουν τατουάζ, αλλά όχι σε εμφανή σημεία του σώματός τους και με θέμα που δεν προκαλεί, αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με νέες αποφάσεις του για το θέμα. Το Γ' Τμήμα του ΣτΕ δικαίωσε...

τέσσερις ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι διαγράφηκαν από τον πίνακα επιτυχόντων, επειδή είχαν δερματοστιξία (τατουάζ).

Ερμηνεύοντας το Σύνταγμα, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το τατουάζ «συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από το διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, εφόσον όμως αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».

Όπως επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, στις αποφάσεις τους, «μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από τη σχετική διαδικασία επιλογής», αλλά απαιτείται να συντρέχουν και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή να είναι με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανή, κ.λπ.

Με το σκεπτικό αυτό, το ΣτΕ ακύρωσε τις παραλείψεις των προσλήψεων των τεσσάρων ειδικών φρουρών, οι οποίοι συμμετείχαν στους διαγωνισμούς της τριετίας 2008-2010 και απορρίφθηκαν από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, επειδή είχαν τατουάζ σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-2-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

ΣτΕ: Οι ένστολοι μπορούν να έχουν τατουάζ αλλά όχι σε εμφανές σημείο


Τελευταίες Ειδήσεις