Logo

«Πόλεμος» για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Τρίπολης στο δάσος [βίντεο+φωτο]



 
 

skoupidia tripoli1 12-2-2015«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των κατοίκων του Λεβιδίου και του δημάρχου Τρίπολης Δ. Παυλή, μετά την απόφαση του τελευταίου να μεταφέρει σε προστατευόμενη περιοχή του Μαίναλου, τόνους σκουπιδιών που πνίγουν την πόλη...

Όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr, το πρωί χτυπούσαν οι καμπάνες στο χωριό, συνήθεια από άλλες εποχές, καλώντας τους κατοίκους να ξεσηκωθούν στον αγώνα εναντίον της απόφασης που στέλνει τα απορρίμματα στην περιοχή τους.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων, όπου ο κ. Παυλής ανακοίνωσε την απόφασή του να μεταφερθούν τα σκουπίδια του δήμου στο Λεβίδι, οι περίπου 30 κάτοικοι του Λεβιδίου που βρέθηκαν εκεί, όταν έμαθαν την απόφαση, προπηλάκισαν τον δήμαρχο και με δυναμικό τρόπο εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Από χθες τη νύχτα, οι κάτοικοι του Λεβιδίου φρουρούν τη χωματερή, ξεκαθαρίζοντας τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην απόφαση που, όπως λένε, θίγει το χωριό τους, αλλά και το Μαίναλο.

Η απόφαση που εξόργισε τους κατοίκους, προβλέπει την μεταφορά περίπου 600 τόνων σκουπιδιών σε δασική περιοχή του Μαίναλου, ενταγμένη στο δίκτυο Natura, το μοναδικό πνεύμονα της Πελοποννήσου που γλύτωσε από τις φωτιές του 2007, σε απόσταση 2 χλμ. από το Λεβίδι και 1 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Οστρακίνα του Μαινάλου.

Την ίδια ώρα, εικόνες ντροπής παρατηρούνται στην πόλη της Τρίπολης, όπου τα σκουπίδια έχουν δημιουργήσει λόφους, όπου βόσκουν ακόμα και πρόβατα (!) τα οποία έχουν αφεθεί να τριγυρίζουν ελεύθερα από τους ιδιοκτήτες τους.

Το παραπάνω φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο, όπως κατήγγειλε αναγνώστης της ιστοσελίδας, αλλά αποτελεί την εικόνα που αντικρίζουν σχεδόν καθημερινά κάτοικοι της περιοχής και μάλιστα, κοντά στο Παναρκαδικό Νοσκομείο.

skoupidia tripoli1 12-2-2015

skoupidia tripoli2 12-2-2015

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2015 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις