Logo

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Να κληθεί ως μάρτυρας ο Βενιζέλος ζήτησε η εισαγγελέας - Απορρίφθηκε το αίτημα



 
 

venizelos 5-3-2015Να κληθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως μάρτυρας στην δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, μετά την κατάθεση της γραμματέως του, Σοφίας Μπέλμπα...

Η κα Μπέλμπα, η οποία είναι γραμματέας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ από το 2005, κλήθηκε με ανάλογο αίτημα της εισαγγελέως, έπειτα την κατάθεση της πρώην συνεργάτιδας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Σοφίας Ρίτσου, η οποία ανέφερε ότι ο χρήστης υπολογιστή με τον κωδικό «Σοφία» που την 1η Οκτωβρίου του 2012 εμφανίζεται να διαβάζει μέρος της λίστας Λαγκάρντ, ήταν η γραμματεύς του κ. Βενιζέλου και όχι η ίδια, όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά.

Εκτός από τον κ. Βενιζέλο, η εισαγγελέας πρότεινε να κλητευθούν επίσης, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών που πήγε στο Παρίσι να φέρει το νέο CD με την επίμαχη λίστα Σμαράγδα Πιτέμη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που πήρε το στικάκι από τον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και τον Χρίστο Αθανασίου.

Το δικαστήριο, μετά από διάσκεψη, απέρριψε το αίτημα κλήτευσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Τί κατέθεσε η γραμματέας

Στην κατάθεσή της, η κα Μπέλμπα επιβεβαίωσε ότι πράγματι είχε τον κωδικό «Σοφία» σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και ότι άνοιξε δύο φορές το αρχείο που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως είπε, η λίστα δεν παραδόθηκε κατά την παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά προσκομίστηκε σε "στικάκι" τον Αύγουστο του 2011, από τον Ιωάννη Διώτη, χωρίς η ίδια να γνωρίζει τότε το περιεχόμενό του.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έβαλε το στικάκι σε ένα κουτί και το κλείδωσε σε ένα ασφαλές ντουλάπι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Την επόμενη φορά που το είδε, ήταν στις 2 Οκτωβρίου 2012, όταν μετά το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί γύρω από την επίμαχη λίστα, το ζήτησε ο κ. Βενιζέλος.

Τότε, όπως καταθέσει η κα Μπέλμπου, το άνοιξε δύο φορές, μία για να βεβαιωθεί ότι πρόκειται για τη λίστα και μία για δεύτερη φορά πριν το παραδώσει στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος το έβαλε σε ένα φάκελο και το έστειλε με αστυνομικό στο Μαξίμου.

Η μάρτυς διαβεβαίωσε ότι η ίδια ήταν η μόνη που είχε δει το περιεχόμενό του, καθώς ο κ. Βενιζέλος δεν χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-3-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Κατάθεση Διώτη στη δίκη Παπακωνσταντίνου: «Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη»


Τελευταίες Ειδήσεις