Logo

Πολυετείς καθείρξεις για τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας - Τέσσερις γυναίκες στη φυλακή



 
 

ika kallitheas 26-3-2015Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας εξέδωσε την Πέμπτη την ετυμηγορία του για την υπόθεση της απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας επιβάλλοντας στους καταδικασθέντες πολυετείς καθείρξεις και όχι ισόβια και παράλληλα διατάσσοντας τη δήμευση περιουσιακών τους στοιχείων...

όπως ακινήτων αυτοκινήτων πολύτιμων αντικειμένων και ενός εκατομμυρίου  ευρώ που βρέθηκε σε μετρητά.

Μετά από πολύμνηνη ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο καταδίκασε σε πρόσκαιρες καθείρξεις, που ξεκινούν από τα 38 έτη, τους ενόχους αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβληθεί η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των ισοβίων.

Με βάση την απόφαση τέσσερις κατηγορούμενες που καταδικάσθηκαν για το μεγάλο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το 2012 θα οδηγηθούν στις φυλακές, καθώς το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους.

Οι ποινές

Συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε συνολικά πέντε κατηγορουμένους σε ποινές κάθειρξης από 38 έτη έως 31 έτη (εκτιτέα τα 25 έτη) και σε χρηματικές ποινές από 120.000 ως 150.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα η απόφαση επί των ποινών έχει ως εξής:

*Κάθειρξη 38 ετών και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ  στην Χριστίνα Σουρίδη

*Κάθειρξη 37 ετών και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ στην  Ελένη Μπουραζάνη

*Κάθειρξη 33 ετών και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ στην Χρυσούλα Φέρρα και στην Μυρσίνη Θωμάκου

*Κάθειρξη 31 ετών και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ στην  Χριστίνα Πατεράκη 

Το δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μόνο της Χρυσούλας Φέρρα, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών και ο σύζυγός της Π. Αμανατίδης που ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση πέθανε κατά τη διάρκεια της δίκης.

Οι υπόλοιπες καταδικασθείσες θα οδηγηθούν στην φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές τους. . 

Επίσης το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση 4 ετών και χρηματική ποινή 60.000 ευρώ στον  Κωνσταντίνο Καραϊσκο, αναστέλλοντας την εκτέλεση της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.  

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι κατά περίπτωση για  αδικήματα όπως πλαστογραφία, απάτη, εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ψευδή βεβαίωση σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. 

Τέλος,  αθώα κρίθηκε από το δικαστήριο η Περσεφόνη Νασοπούλου, προϊσταμένη του τμήματος παροχών του ΙΚΑ Καλλιθέας.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις