Logo

Μερική επαναλειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας την Παρασκευή



 
 

dioikhtiko_leitoyrgia_5-1-2011Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011 θα αρχίσει να λειτουργεί ένα μικρό τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση υποθέσεων οι οποίες έχουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο δικαστικό μέγαρο της οδού Λουίζης Ριανκούρ.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) με την οποία γνωστοποιούνται τα όσα αποφασίστηκαν σε σχετική σύσκεψη.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας θα έχει αποκατασταθεί πλήρως τον προσεχή Μάιο, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των σχετικών εργασιών που άρχισαν σήμερα.

Ειδικότερα, η ΟΔΥΕ αναφερόμενη στην σημερινή  σύσκεψη στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας τονίζει ότι θέμα της ήταν ο καθορισμός των ελάχιστα αποδεκτών συνθηκών ασφαλείας του χώρου, προκειμένου να λειτουργήσουν κάποια τμήματα του Διοικητικού Πρωτοδικείου που θα προωθούν επείγουσες υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, η ΟΔΥΕ επισημαίνει ότι κατά τη σύσκεψη: «Εξασφαλίστηκε η διαβεβαίωση των αρμοδίων και άρχισαν ήδη οι εργασίες αποκομιδής των δομικών υλικών και υαλοπινάκων στο προκαθορισμένο σημείο εισόδου των εργαζομένων και των διαδίκων, έτσι ώστε από Παρασκευή 7.1.2011 να αρχίσει να λειτουργεί ένα μικρό τμήμα των Δικαστηρίων (στη βιβλιοθήκη του υπογείου), για να καταθέτονται και να διεκπεραιώνονται τα δικόγραφα προσωρινής δικαστικής προστασίας

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας υπογραμμίζει ότι : «Μετά τη διασφάλιση των παραπάνω από την Παρασκευή 7.1.2011 οι συνάδελφοι, δικαστικοί υπάλληλοι, που θα κληθούν να παράσχουν υπηρεσία, θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη, που ζητά δικαστική συνδρομή

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την πλευρά του, λαμβάνοντας αφορμή από τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την έκρηξη στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, έκανε γνωστό, ότι από τις 11 Νοεμβρίου 2010 είχε εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων, το αίτημα για την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι η πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας είχε εξουσιοδοτηθεί να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εκτέλεση της εν λόγω απόφασης.

Δύο εταιρείες 

Επιπλέον, στην ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρεται στην πορεία των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης των Διοικητικών Δικαστηρίων και στις εταιρείες που τις ανέλαβαν, υπογραμμίζοντας τα εξής:

1.«Το απόγευμα της 30ής Δεκεμβρίου 2010, όταν επιτράπηκε η είσοδος στα κτίρια των Δικαστηρίων, κλιμάκιο της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» διενήργησε αυτοψία. Την ίδια ημέρα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ανατέθηκε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών.»

2. «Ο καθαρισμός των κτιρίων πριν από την έναρξη των εργασιών της αποκατάστασης, επειδή αφορά και χώρους, όπου στεγάζονται οι γραμματείες των Τμημάτων και τα γραφεία των δικαστών, προτάθηκε από τα Δικαστήρια να ανατεθεί στην εταιρεία που ήδη ήταν συμβεβλημένη με αυτά. Προς τούτο ο Γενικός Επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων ζήτησε προσφορά για την ανάθεση του έργου.»

dioikhtika_ypoyrgeio1_5-1-20113. «Η προσφορά υποβλήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την 4η Ιανουαρίου 2011 και εγκρίθηκε αυθημερόν. Ο Γενικός Επίτροπος ενημερώθηκε εγγράφως από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης.»

4. « Οι εργασίες αποκατάστασης από την εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» άρχισαν σήμερα με την εγκατάσταση εργολάβου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά τους το έργο εκτελείται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 14η Ιανουαρίου 2011, οπότε θα δοθεί σε λειτουργία το κτίριο του Διοικητικού Εφετείου. Η δεύτερη φάση προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 28η Ιανουαρίου 2011 και θα δοθούν σε λειτουργία χώροι στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Το κτίριο θα έχει αποκατασταθεί πλήρως τον προσεχή Μάιο, οπότε και ολοκληρώνεται η τρίτη φάση

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποιεί ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη διακοπή της λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις