Logo

Στο εδώλιο ο Φωτόπουλος και άλλα 58 στελέχη της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ



 
 

dei-fotopoulosΣε δίκη για αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπονται να δικαστούν με δικαστικό βούλευμα, 59 συνολικά στελέχη της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ, για παράνομες συνδικαλιστικές δαπάνες που ζημίωσαν το Δημόσιον δεκάδες εκατομμύρια ευρώ...

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Πέτρου Κουσουλού στο ereportaz.gr, ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο πρώην αρχισυνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος και η κόρη του, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός καθώς και πολλοί ακόμη όπως ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας, Κίμων Στεριώτης.

Σύμφωνα με το υπ' αριθ. 1148/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα κακουργήματα της α) απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και β) της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.

Κατά το ίδιο βούλευμα, τα ποσά για τα οποία κατηγορούνται αφορούν τιμολόγια τα οποία ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010, ένα δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, το οποίο ούτε επεστράφη ποτέ, ούτε δόθηκαν ποτέ σοβαρές εγγυήσεις για να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά πίσω στη ΔΕΗ, καθώς και 300.000 ευρώ που δαπανήθηκαν από τη ΔΕΗ για μελέτη που ποτέ δεν εκπονήθηκε ούτε όμως επεστράφησαν τα χρήματα.

Η υπόθεση αφορούσε τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, όπως το δάνειο των 500.000 ευρώ που κατηγορείται ότι είχε πάρει ο συνδικαλιστής Νίκος Φωτόπουλος το 2010 για λογαριασμό του συνδικαλιστικού οργάνου. Εκτός από τον κ. Φωτόπουλο ποινική δίωξη είχε ασκηθεί και στον πρώην υπουργό Ιωάννη Παλαιοκρασά, στην Χριστιάνα Ρίζου (κόρη του πρώην αρχισυνδικαλιστή), στον Αρθούρο Ζερβό και σε πολλούς άλλους, ενώ οι κατηγορίες αφορούσαν τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, της απάτης κατ' επάγγελμα, κοκ.

Στο κατηγορητήριο περιέχονταν στοιχεία για μεγάλα χρηματικά ποσά που πήρε η συνδικαλιστική οργάνωση από τη ΔΕΗ, για να διοργανώσει ταξίδια και συνέδρια (με τη συμμετοχή ταξιδιωτικών πρακτόρων, δικηγόρων κ.λπ.).Οι διοργανώσεις αυτές φέρονται ότι δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ στην ίδια υπόθεση ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται για εικονικά τιμολόγια, τα οποία εκδόθηκαν για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη με πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, με βάση το οποίο διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Παράλληλα, είχε διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες. Ο έλεγχος είχε αναδείξει υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.λπ., καθώς επίσης και ποσά ως έξοδα για μελέτες, οι οποίες είχαν ανατεθεί σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-7-2015 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις