Logo

Tα μυστικά της μακροζωίας



 
 

makrozwia_11-1-2011Η υγιεινή διατροφή και η συχνή ιατρική παρακολούθηση, βοηθάνε έναν στους έξι ανθρώπους να ζήσουν μέχρι την ηλικία των 100, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά απλά βήματα που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι και που καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε, προκειμένου να έχουμε μεγάλη διάρκεια ζωής:

Πάρτε έναν σκύλο

Οι ιδιοκτήτες σκύλων απολαμβάνουν μια πιο υγιή ζωή, μεγαλύτερης διάρκειας σε σχέση με τους υπόλοιπους, όπως ισχυρίζονται οι ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο Κουίν του Μπέλφαστ. 

Πιστεύεται ότι τα κατοικίδια μας ανακουφίζουν από το καθημερινό άγχος, το οποίο αυξάνει τις ορμόνες στον οργανισμό μας που συνδέονται με απειλητικές ασθένειες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης, ότι χαϊδεύοντας έναν σκύλο, η αρτηριακή μας πίεση μειώνεται έως και 10%.

Σηκωθείτε απ’ την καρέκλα

Όσο λιγότερο χρόνο περνάμε καθισμένοι σε μια καρέκλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ζωής μας. Μία μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ, έδειξε ότι οι γυναίκες που κάθονταν πάνω από έξι ώρες την ημέρα, είχαν 37% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα σε σύγκριση με εκείνες που κάθονταν γύρω στις τρείς ώρες ή και λιγότερο.

«Όταν καθόμαστε, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται κι αυτό πολλές φορές οδηγεί στην παχυσαρκία. Αν σηκωνόμαστε όμως από την καρέκλα κάθε μισή ώρα, μπορούμε να αποφύγουμε τα αρνητικά αποτελέσματα», λέει ο καθηγητής - ψυχολόγος Στούαρτ Μπιντλ.

papoudes_gamos_11-1-2011Να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Γουόργουικ ανακάλυψαν ότι οι παντρεμένοι άντρες είχαν 6% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε μία περίοδο 7 ετών, σε σύγκριση με τους αδέσμευτους άντρες.

Στην ίδια περίπτωση, ο κίνδυνος για τις γυναίκες μειωνόταν κατά 2,9%.

«Πιστεύεται ότι όταν κανείς έχει έναν ευτυχισμένο γάμο, νιώθει πιο ασφαλής, με αποτέλεσμα να έχει μια πιο όμορφη και ήρεμη προσέγγιση στη ζωή», δηλώνει ο Ντίαρμπλα ΜακΚάλουφ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Ροχάμπτον του Λονδίνου.

Βγάλτε χρήματα – και μοιραστείτε τα

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Γιουνιβέρσιτι Κόλετζ του Λονδίνου, όταν είμαστε πολύ καλά οικονομικά, απελευθερώνεται μία ορμόνη γνωστή ως δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEAS), η οποία συνδέεται με τη μακροζωία.

Επίσης, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που βοηθούσαν και ήταν γενναιόδωροι με τους συνανθρώπους τους, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειωνόταν κατά 60%.

Να είστε θετικοί

Μία ολλανδική έρευνα που διεξήχθη σε 1000 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 65 έως 85 ετών, έδειξε ότι για εκείνους που έβλεπαν το μέλλον και τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους με αισιοδοξία, τα ποσοστά πρόωρου θανάτου ήταν κατά 55% λιγότερα απ’ ότι για τους υπόλοιπους.

Μία άλλη έρευνα πάλι, αποκάλυψε ότι οι απαισιόδοξοι άνθρωποι ζουν περίπου 12 χρόνια λιγότερο σε σύγκριση με τους αισιόδοξους.

«Τα αισιόδοξα άτομα είναι πολύ πιθανό να έχουν μικρότερα επίπεδα ορμονών του άγχους στον οργανισμό τους», λέει ο ΜακΚάλουφ. «Επίσης, οι αρνητικοί άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν συχνά ιατρικούς ελέγχους για σοβαρές ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος, οι οποίες θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις