Logo

Διακοπή στη δίκη Κεντέρη - Θάνου



 
 

kenteris_thanou_12-1-2011Διακόπηκε  για τις 21 Ιανουαρίου, η δίκη των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντερη και Κατερίνας Θάνου για την υπόθεση του  τροχαίου ατυχήματος, που είχαν δηλώσει ότι είχαν τις παραμονές της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας που επρόκειτο να δικάσει σήμερα Τετάρτη την υπόθεση, μετά από έξι αναβολές, αποφάσισε να διακόψει τη διαδικασία αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και των μαρτύρων.

Η διακοπή κρίθηκε αναγκαία  για δύο λόγους. Πρώτον διότι διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες και δεύτερον διότι έγινε δεκτό αίτημα της υπεράσπισης, για την εξέταση στο ακροατήριο προσώπων  που δεν κλήθηκαν από τον εισαγγελέα, αλλά η μαρτυρία τους θεωρείται, από την πλευρά των κατηγορουμένων, ιδιαίτερα σημαντική για την έκβαση της δίκης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Ολυμπιονίκες  Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου προτίμησαν να μην εμφανιστούν  στο δικαστήριο και όπως έχουν δικαίωμα εκ του νόμου να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους.

Αντίθετα, αυτοπρόσωπη παρουσία στο δικαστήριο είχαν οι συγκατηγορούμενοί τους : ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος και οι έξι από τους επτά γιατρούς  του νοσοκομείου ΚΑΤ, που έχουν παραπεμφθεί να καθίσουν στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται, ότι στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται πράξεις σχετικές  με την παραβίαση  του νόμου περί ντόπινγκ – πρόκειται για το αδίκημα της  προμήθειας, κατοχής και διακίνησης απαγορευμένων ουσιών που αντιμετωπίζει ο Χρ. Τζέκος –  και  με την  έκδοση ψευδών βεβαιώσεων.

Τέλος, το αδίκημα των ψευδών βεβαιώσεων – στο οποίο οι αθλητές και ο προπονητής φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί – έχει να κάνει με τις υπόνοιες που δημιουργήθηκαν τότε,  ότι το τροχαίο ήταν «σκηνοθετημένο» προκειμένου οι δύο πρωταθλητές να αποφύγουν τον έλεγχο ντόπινγκ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις