Logo

Απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους



 
 

mavroi_kykloi_13-1-2011Ένα πρόβλημα που συχνά βασανίζει τις γυναίκες είναι τα ταλαιπωρημένα μάτια με τους χαρακτηριστικούς μαύρους κύκλους και τις σακούλες. Εκτός του ότι μας ενοχλούν διότι χαλάνε την εξωτερική μας εμφάνιση, πολύ συχνά είναι και ένα σημάδι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον οργανισμό μας. Βρείτε λοιπόν τις αιτίες στις οποίες μπορεί να οφείλονται  και εξαφανίστε τους!

Μια πολύ βασική αιτία είναι η αϋπνία. Η έλλειψη ύπνου, καθώς επίσης και  ο κακός ύπνος - λόγω στρες ή άλλων προβλημάτων - τα οποία πιθανά μπορούν να αλλάξουν τις συνήθειες του ύπνου σας, μπορούν να σας δημιουργήσουν μαύρους κύκλους!

Άλλη βασική αιτία είναι η κατακράτηση υγρών, η οποία είτε έχει να κάνει με τον μηνιαίο κύκλο μιας γυναίκας, είτε  οφείλεται σε διάφορες παθήσεις π.χ. παθήσεις θυρεοειδούς, νεφρών, καρδιαγγειακά νοσήματα κ.α.

Σημαντικός παράγοντας που επίσης μπορεί  να μας δημιουργήσει μαύρους κύκλους είναι το κάπνισμα , η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ  και καφέ, καθώς επίσης και η μη υγιεινή  διατροφή. Όλα τα παραπάνω, περιέχουν  βλαβερές ουσίες οι οποίες επιβαρύνουν τον οργανισμό μας .

Ένας τελευταίος, αλλά εξίσου σημαντικός παράγοντας, είναι αυτός της κληρονομικότητας.

Στην καθημερινότητα μας λοιπόν, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια μικρά τρίκ τα οποία θα έχουν σίγουρα άμεσα αποτελέσματα!

Για άμεσα αποτελέσματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  2 παγάκια με τα οποία θα κάνουμε  κυκλικές κινήσεις γύρω από την περιοχή των ματιών. Έχει άμεσα αποτελέσματα και θα μειώσει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές μάσκες ματιών με τζέλ που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τις οποίες μπορούμε να έχουμε μόνιμα στο ψυγείο μας .

Ένας άλλος γρήγορος τρόπος να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι η χρήση  πατάτας. Χρησιμοποιούμε δύο λεπτές φέτες ωμής πατάτας, τις οποίες θα τις  βάλουμε για περίπου 15 λεπτά πάνω στα μάτια μας. Θα μας ανακουφίσουν άμεσα και ταυτόχρονα θα χαρίσουν λάμψη στην περιοχή που τις εφαρμόσαμε.

Επιλέγουμε μία κρέμα ματιών σε μορφή τζέλ, καθώς έχει άμεση επίδραση στο δέρμα. Απλώνουμε μία μικρή ποσότητα γύρω από τα μάτια, κάνοντας με τα δάχτυλα μας απαλές, κυκλικές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρουμε στα μάτια μας ένα μασάζ που θα τα τονώσει .

Τέλος, η καλύτερη λύση για τους μαύρους κύκλους,  είναι ο καλός νυχτερινός ύπνος τουλάχιστον για επτά ώρες, καθώς και η χαλάρωση από το στρες και το άγχος, η καλή διατροφή - εμπλουτισμένη με πολλά λαχανικά και φρούτα - και φυσικά, η αποφυγή όλων των βλαβερών για τον οργανισμό μας συνηθειών όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις