Logo

Ελεύθερος με όρους ο τραπεζικός υπάλληλος, Γ. Ζαφειρόπουλος, που συνελήφθη για δωροληψία [βίντεο]



 
 

zafeiropoulos2 15-1-2016Ο υποδιευθυντής υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος,  που συνελήφθη για δωρολοψία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνελήφθη με... 

προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ποσού 3.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι είχε πάρει από επιχειρηματία για να ξεμπλοκάρει τη χρηματοδότησή του μέσω ΕΣΠΑ, έκανε λόγο στην απολογία του για σκευωρία. 

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, συγκεκριμένα, κατά την απολογία του αρνήθηκε το αδίκημα που το αποδίδεται και ισχυρίστηκε ότι είναι θύμα σκευωρίας που είχε ως στόχο να απολαύσει την ευνοϊκή μεταχείριση, που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο επιχειρηματίας για τις φορολογικές του υποθέσεις. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι τα χρήματα ήταν η νόμιμη αμοιβή της συζύγου του, η οποία είναι φοροτεχνικός και είχε αναλάβει τις υποθέσεις του επιχειρηματία.

Η σύζυγος του υποψήφιου βουλευτή είναι μία από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους στην υπόθεση, μαζί με τους πέντε υπαλλήλους του ΣΔΟΕ.

«Είναι προφανέσταστη η σκευωρία. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εκτελεί άλλα πράγματα» είπε  ο κατηγορούμενος προσθέτοντας πως ο καταγγέλλων ήθελε να διασφαλίσει ότι δεν θα δεσμευτούν και τα χρήματα του ΕΣΠΑ. αφού είχαν ήδη δεσμευτεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Είπε ακόμα ότι έκλεισε το ραντεβού μαζί του στη Βαρβάκειο για να του δώσει κάποια πράγματα από το χωριό, όπως του είχε πει στο τηλέφωνο. Στο ραντεβού αυτό όμως, όπως ισχυρίζεται, του έδωσε και τα χρήματα από την αμοιβή της συζύγου του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις