Logo

Υπό ''πολιορκία'' διαδηλωτών η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς



 
 

krhth1_28-10-2011Έναν προστατευτικό κλοιό έχουν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το ξενοδοχείο, στο Βαθύ Αγ. Νικολάου Κρήτης, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου.

(Δείτε το βίντεο)

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - τις δυνάμεις της αστυνομίας της Κρήτης έχουν ενισχύσει τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, που ἐφθασαν από την Αθήνα - κράτησαν σε... απόσταση ασφαλείας τους εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής είχαν αποκλείσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Στην περιοχή αρκετές φορές κυριάρχησε ένταση, καθώς οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να πλησιάσουν στο χώρο του ξενοδοχείου.

Συγκεκριμένα, μερίδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, ενώ άλλοι προσπάθησαν να φθάσουν στο ξενοδοχείο από τις γύρω καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Όμως η αστυνομία κατάφερε να κρατήσει τους διαδηλωτές μακριά από το κτήριο που πραγματοποιείται η σύνοδος. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν απωθήσει τους συγκεντρωμένους σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το ξενοδοχείο.

Το cretalive.gr, ειδικότερα, στο σχετικό ρεπορτάζ του αναφέρει ότι οι συγκρούσεις των συγκεντρωμένων με τα ΜΑΤ ήταν συνεχείς και ότι οι διαδηλωτές κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από τη σύνοδο αρκετούς επίσημους προσκεκλημένους.

Όπως υποστηρίζει, οι μόνοι που πρόλαβαν να μπουν στο ξενοδοχείο είναι ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, ο κ. Καρούντζος, ο δήμαρχος Μινώα κ. Καλογεράκης, ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου κ. Παπαδάκης.

Αντίθετα, βουλευτές όπως η κ. Σκραφνάκη ή και δήμαρχοι όπως οι κ. Μαρινάκης, Κουράκης δεν μπόρεσαν να περάσουν και ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν πίσω.

Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη 2 διαδηλωτών και στην προσαγωγή άλλων 15.

Στην Εισαγγελία 

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών στη Νεάπολη Λασιθίου, με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Έξω από τα γραφείο της Εισαγγελέως προκλήθηκε ένταση καθώς είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μέλη της ΕΛΜΕ Λασιθίου, που ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση των δύο κρατουμένων.

Όπως εξήγησε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου Βασίλης Καλιμάντζαλης «η σύλληψη των δύο έγινε ενώ διαδήλωναν αποκλείοντας την είσοδο στο ξενοδοχείο για τους βουλευτές και άλλα στελέχη που προσέρχονταν για το δείπνο. Η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα με χημικά στους διαδηλωτές και χτύπησε με βάναυσο τρόπο τον αγωνιστή Μαθιό Φιλιππάκη όταν εκείνος έχασε την ισορροπία του, όπως και τον γιο του που προσέτρεξε σε βοήθεια».

Η Εισαγγελέας μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης άφησε ελεύθερους τους δύο συλληφθέντες, ορίζοντας να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-10-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις