Logo

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δικάζεται στις 7 Νοεμβρίου για κακούργημα ο Πέτρος Μαντούβαλος



 
 

Mantouvalos2_02-11-2011Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας θα καθίσει πάλι στις 7 Νοεμβρίου, ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Μαντούβαλος, για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Ο Π. Μαντούβαλος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στην περίφημη «υπόθεση Μπολέτση».

Συγκεκριμένα, φέρεται να είχε ζητήσει, το Νοέμβριο του 2000, από τον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, (σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικογραφία για έκρηξη), 30 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να μην τον προφυλακίσει ο τότε ανακριτής, Ευάγγελος Καλούσης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2005, όταν άνοιξαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ευ. Καλούση και εντοπίστηκε κατάθεση ύψους 7 εκατομμυρίων δραχμών, προερχόμενη από το δικηγορικό γραφείο του Π. Μαντούβαλου.

Η σκανδαλώδης αθώωση

Για την υπόθεση αυτή είχαν παραπεμφθεί αρχικά σε δίκη, με το υπ’ αριθμ. 1588/2007 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, τόσο ο πρώην βουλευτής της ΝΔ όσο και οι Ευ. Καλούσης και Ι. Μπολέτσης.

GiosakhsΗ δίκη ξεκίνησε το Μάιο του 2009 και με βάση την απόφαση που εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2010, ο Πέτρος Μαντούβαλος κρίθηκε αθώος, ενώ στους Ευ. Καλούση και Ι. Μπολέτση επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 15 ετών.

Ωστόσο, λίγο πριν την απαγγελία των ποινών, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι ο περιβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, του είχε προτείνει να δωροδοκήσει τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, Γιώργο Ευσταθίου, με 60 χιλιάδες ευρώ, αφού αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να αθωωθεί.

Μάλιστα ο Ι. Μπολέτσης, εμφάνισε ενώπιον του Δικαστηρίου και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, στις οποίες ο Γιοσάκης του έλεγε πως βρισκόταν σε άμεση επαφή με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου και ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος τον είχε δωροδοκήσει για να εξασφαλίσει την απαλλαγή του!!!

Οι καταγγελίες Μπολέτση είχαν σαν αποτέλεσμα να διαταχθεί νέα έρευνα, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, για τα βρώμικα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο της Δικαιοσύνης, την οποία διενεργεί μέχρι σήμερα ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Στη συνέχεια, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθωωτική απόφαση για τον Πέτρο Μαντούβαλο, κρίνοντας ότι δεν είχε την ειδική και εμπεριστατωμένη δικαιολογία που απαιτείται από το Σύνταγμα, ενώ δεν αξιολόγησε και κρίσιμα αποδεικτικά μέσα.

Σημειώνεται, ότι τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου δεν αναμένεται να εμφανιστεί στο Δικαστήριο ο Γιάννης Μπολέτσης, αφού μετά την καταδίκη του φυγοδικεί.

Πάντως, ο τελευταίος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του  directnew.gr, έχει καταθέσει μέσω των συνηγόρων του στη δικογραφία, πολλά στοιχεία, όπως έγγραφες καταστάσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων - για τις οποίες έχει αρθεί το απόρρητο - που φαίνεται να καταδεικνύουν τη βασιμότητα των ισχυρισμών του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις