Logo

Ο Μπόι Τζωρτζ επέστρεψε κλεμμένη εικόνα στην Κυπριακή Εκκλησία



 
 

eikon_bg_19-1-2011Ο βρετανός, πρώην τραγουδιστής του διάσημου συγκροτήματος “Culture Club”, Μπόι Τζωρτζ, συμφώνησε να επιστρέψει μία εικόνα του Χριστού που είχε κλαπεί από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου στην Κύπρο μετά την Τουρκική εισβολή το 1974.

Ο τραγουδιστής, είχε αγοράσει την συγκεκριμένη εικόνα από έναν έμπορο έργων τέχνης στο Λονδίνο το 1985, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει από πού προέρχεται.

 

 

Ο Μπόι Τζωρτζ, δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που η εικόνα θα επιστρέψει επιτέλους στο πραγματικό της “σπίτι”. «Πάντα αγαπούσα την Κύπρο και φρόντιζα αυτή την εικόνα επί 26 ολόκληρα χρόνια. Ανυπομονώ να την δω να επιστρέφει στην Κύπρο αρχικά, και κατόπιν στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου απ’ όπου και εκλάπη παράνομα», είπε ο τραγουδιστής.

Ο Επίσκοπος Νεάπολης, Πορφύριος, εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του καθώς ο Μπόι Τζωρτζ του παρέδιδε την εικόνα σε εκκλησία στο Λονδίνο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Επίσκοπος, αυτή η χειρονομία “συνέβαλε στις προσπάθειες της Κυπριακής Εκκλησίας για τον επαναπατρισμό των κλεμμένων πνευματικών της θησαυρών”.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις